Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: TO tylko Przywitanie.

Mieszany widok

GRUBEER
    Guest

Domyślnie TO tylko Przywitanie.

Witam to tylko przywitanie ze stalymi bywalcami forum i ludzi ktorzy kochaja fotografie.
    Mam zamiar kupic aparacik taki na ktorym naucze sie robic zdjecia a jak juz bede zaawansowny zeby mi popstrykal jesio przez pare sezonikow dlatego pomyslalem o S1 is, czy na takim aparacie naucze sie robic ladne zdiatka i bedzie mi on sluzyl ???

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

mysle ze tak, ja sie ucze tego aparatu caly czas i poznaje jego zalety i wady, na poczatek nie jest zly, ale kiedys na bank beda Ci dokuczaly jego mniejsze lub wieksze wady, i wtedy pomyslisz o lustrzance, wiec jezeli masz kase to od razu zainwestuj w lustro, bo predzej czy pozniej zapragniesz sie przesiasc

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

kolego jasne że sie nauczysz roić zdjęcia, a co na np tańszym i z trybem manualnym nie nauczysz się robić?
    nauka to nie tylko opanowanie nastaw i funkcji aparatu ale także nauk a kompozycji , dobierania światła. Jeśli masz kase to faktycznie lpszy model będzie ci dłużej słuzył, bo w miarę nabywania doświadczenia nie będzie Cię ograniczał, mozesz śmiało kupować jesli cię na to stać
    Pozdrawiam

GRUBEER
    Guest

Domyślnie Wielkie dzieki....:)

NO to spoko wielkie dzieki za odpowiedzi, nie chodzilo mi o to ze sie nie naucze na jakims tanszym tylko ze poprostu jak mam kupic aparacik to taki zeby mi postrykal pare sezonow a mam jeszcze jeden powod moja zonka jest w ciazy i chcial bym bez problemu pojac ten aparat i w miare mozliwosci klikac jak najwiecej zdjec i od razu pakowac je do kompika i robic sobie juz jakas historie, a uznalem ze to bedzie chyba optymalne wyjscie kupujac aparat wsumie tak posrodku skali cenowej??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Wielkie dzieki....:)

Cytat Zamieszczone przez GRUBEER
    uznalem ze to bedzie chyba optymalne wyjscie kupujac aparat wsumie tak posrodku skali cenowej??
    Optymalne wyjscie to jest dopasowanie sprzetu do potrzeb a nie wg ceny .

Najpierw sobie wypisujesz jakie cechy chcesz zeby mial dany aparat, potem jakie doswiadczenie masz, potem jakiego typu zdjecia chcesz pstrykac, potem wyszukujesz wszystkie modele spelniajace te cechy albo idace na najprzyjemniejszy kompromis jak czegos brakuje, i dopiero wsrod nich wybierasz model najodpowiedniejszy pod wzgledem stosunku cena vs jakosc.
    Ale pociesze cie - dobrze wybrales. S1 bedzie odpowiedni, a jak mu sie AF nie bedzie wyrabial za dzieckiem to przelaczasz na nagrywanie filmow 8)

GRUBEER
    Guest

Domyślnie

hehehe dzieki vitez a jak sie s1 nie bedzie wyrabial tak jak napisales to jeszcze mam kamerke , czy to normalne ze sie nie mozna doczekac ???kiedy sie juz bedzie mialo taka nowa zabaweczke ???

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Normalne, normalne...
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uprawnienia umieszczania postów