Witam
szulam miejsca -warszawa - gdzie najtaniej kupie nowego canona 30d - zastanawiam sie rowniez nad zoomem (17- 85 is) - aparatem zdjecia bedzie robila rowniez zona - tak wiec zoom musi byc - moze ktos mi poradzi jakis inny biektyw
pozdrawiam
Witam
szulam miejsca -warszawa - gdzie najtaniej kupie nowego canona 30d - zastanawiam sie rowniez nad zoomem (17- 85 is) - aparatem zdjecia bedzie robila rowniez zona - tak wiec zoom musi byc - moze ktos mi poradzi jakis inny biektyw
pozdrawiam
a mozesz powiedziec po co zakladasz takie same watki w roznych dzialach forum (http://canon-board.info/showthread.php?t=12569)Zamieszczone przez krtek
??
na forum kupe jest informacji na ten temat, takze o 17-85 o ktorym piszesz.. ogolnie to szklo o uniwersalnym zakresie ale nienajlepszej optyce.. powiedz o jakie ogniskowe Ci chodzi.. IMO najlepiej na poczatek kit i jakis spacerzoom..Zamieszczone przez krtek
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 12-07-2006 o 22:59
fakt napisalem 2 razy ten sam post , jestem tu nowy - zle dobralem dzial - potem sie poprawilem - a jezeli chodzi o obiektyw - taki jak napisalem przedzial na teraz mi wystarczy - za kita dzieki szkoda pieniedzy- o ile ten 17-85 jest lepszy ?
Za kita nie szkoda pieniędzy. Za 17-85 szkoda, jeśli dobrze nie wiesz, czego potrzebujesz. http://canon-board.info/showthread.php?t=12049
jest tak mialem 10d i 28-105 - niestety dobrzy ludzie mi ukradli . bylo ok - oczywiscie myslalem o jakims jasnym stalym 50 mm - teraz zdecydowalem sie nakupno 30d - i potrzebuje zooma - nie jestem osoba ktora sledzi na biezaco pojawiajacych sie nowych obiektywow , stad pytanie o ten obiektyw - moze masz lepszy pomysl? chce zeby ten zakup mial sens. czekam na rady
17-85 jest troche jak "dluzszy kit" tylko ze kosztuje 10x tyle co 18-55.. tez o nim na poczatku myslalem ale zaczalem czytac forum i jak juz duzo przeczytalem to nie musialem nawet zadawac pytan bo wiedzialem juz czego chceZamieszczone przez krtek
.. co do wyboru szkla - nikt Ci tu nie powie "bierz to i to bo to idealne szklo dla Ciebie".. na dziendobry polecam watek muflona - http://canon-board.info/showthread.php?t=12049 a potem napisz dokladnie o co Ci chodzi bo "kupic zooma" to dosc enigmatyczne stwierdzenie :wink:
ps. jedna propozycje juz Ci podalem - kit do szerokiego kata (przy f8, f9 ostrzy calkiem ladnie i do krajobrazow spokojnie wystarczy) i do tego jakis lepszy spacerzoom (u mnie Tamron 28-75 robi 80% zdjec, jesli masz fundusze to mozesz sie zainteresowac np. 24-105 "L")..
ps2. mozesz przejrzec tez stopki userow na tym forum - to tez dobre zrodlo informacji nt. uzywanych szkiel 8)
A ja kupilem mimo opinii na forum 17-85 i jestem zadowolony. W porownaniu do mojej poprzedniej Sigmy 18-125 jest o niebo lepszy. I nagle zaczal dzialac AWB! Z wad to aberracja i beczka na 17mm. Z zalet - USM, FTM, IS, zakres. Wybor nalezy do Ciebie (ostrzega ktos tam)![]()
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
... również odnoszę nieodparte wrażenie, że w poprzednich puszkach (300D ; 350D) miałem mocno uwalone AWBZamieszczone przez Riccardo
![]()
Ja mam 350d. AWB zaczal dzialac jak wymienilem Sigme na CanonaZamieszczone przez Moris
![]()
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Ee dziwne macie jakieś te problemy - używam 300d + kit + 50/1.8 + gościnnie sonnar 135/3.5 i NIGDY nie miałem problemów z AWB, w żadnych warunkach.Zamieszczone przez Riccardo