Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Przenośny dysk :)

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

wroooc

no fakt ;] ale to nie mzienia faktu ze do tego sa inne rzeczy i mi to tam nie przeszkadza. moze canon ma umowe z jakims producentem pendrive`ow ?
    350D

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mi to w sumie też nie przeszkadza - korzystam z pendrive'a. tak tylko ciekawi mnie to, że trzeba mieć zainstalowany soft aby ściągać zdjęcia (i tylko zdjęcia ) z aparatów canona. swoją drogą widziałem kiedyś wtyczkę do Total Commandera służącą do kopiowania zdjęć z canona.

Domyślnie

O ile wiem to soft musisz mieć zainstalowany jedynie przy Win98, przy Xp już nie, po system sam Ci wykrywa aparacik i iniciuje kopiowanie obrazów. Ogólnie Canon jest obecnie troche w tyle, i mam nadzieję że weźmie się wreszcie do roboty. Co prawda obecne i poprzednie modele są jednymi z najlepszych na rynku, ale chyba pora wprowadzić trochę zmian

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

a masz mozliwosc przestawiania sposobu komunikacji z komputerem w aparacie? w S45 i innych pokroju 300D mozna zmienic tryb aby system (XP, czy 98 nie wiem) widzial aparat bez sterownikow.. i MOZE? wtedy da sie wrzucic jakies smieci... nie wiem nie probowalem tak tylko glosno mysle ;-)
    S45 user

Domyślnie

Oczywiście, że XP może rozpoznać aparat bez starowników i wykryje go jak dysk ale to wszystko, możesz jedynie z niego kopiować i nic pozatym. No coż, szoda że nie ma tego w tych Canonach, mi się bardzo podoba takie rozwiązanie. Idę sobie kupić czytnik. Narazie

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

ale jak idziesz do kumpla na piwo i przy okazji po jakis sofcik to nie koniecznie trzeba chowac lustzranke za pazuche, wystarczy karta z czytnikiem w kieszeni a poza tym ja mam taki czytnik na wszysyko i nawet jak ktos do mnie w padnie z aparatem na jakies nie wiadomo jakie karty i niedaj boze zapomni kabla to problemu nie ma bo mam czytnik!!!
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1) Jesli chcesz tylko zgrywac zdjecia z aparatu to wystarczy tryb komunikacji PTP w aparacie i Windows XP

2) Jesli oprocz zgrywania zdjec chcesz korzystac z oprogramowania do obslugi bezposredniej aparatu (np wpisac wlasne dane w aparat, czy zgrywac zdjecia softem Canona, czy np Remote Capture) to nalezy PRZED pierwszym podlaczeniem aparatu zainstalowac sterowniki i oprogramowanie a potem podlaczac aparat w trybie Normal

2a)
    Jesli aparat w trybie Normal podlaczymy bez uprzedniej instalacji sterownikow to namieszamy Windowsom (beda probowaly podpiac do aparatu jakies wlasne, niewlasciwe sterowniki) i czeka nas albo grzebanie w rejestrach albo reinstalka Windowsow.

Punkt 2 dotyczy chyba wszystkich Windowsow.

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    2a)
    Jesli aparat w trybie Normal podlaczymy bez uprzedniej instalacji sterownikow to namieszamy Windowsom (beda probowaly podpiac do aparatu jakies wlasne, niewlasciwe sterowniki) i czeka nas albo grzebanie w rejestrach albo reinstalka Windowsow.

Punkt 2 dotyczy chyba wszystkich Windowsow.
    spokojnie nie jest tak zle.. wiele razy olewalem to zalecenie, dla roznego rodzaju sprzetu, i jakos potem nie grzebalem w rejestrach, nie wspominajac o reinstalce
    S45 user

Coś już napisał

Domyślnie

Wystarczy (w 9 przypadkach na 10) odinstalowac sterowniki, ktore Wingroza zainstaluje). Rejestr i nistalki windowasa mozna zostawic w spokoju....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    spokojnie nie jest tak zle.. wiele razy olewalem to zalecenie, dla roznego rodzaju sprzetu

Ale dla sprzetu Canona czy ogolnie?
    Bo ja tylko o Canonach... przejrzyj sobie forum pod katem watkow "komputer nie widzi mojego aparatu" - to sa wlasnie w ok 90% przypadki podlaczenia aparatu w trybie Normal przy pierwszym podlaczeniu bez instalacji z plytki Canona.
    Pozostale 10% to uszkodzenia plyty glownej/gniazd usb/kabelka/systemu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów