Witam
Robiliście zdjęcia w cyrku? Nie przepadam za takimi imprezami ale niestety nie mam wyjścia więc chętnie wysłucham rad i wskazówek obeznanych z tematem![]()
Witam
Robiliście zdjęcia w cyrku? Nie przepadam za takimi imprezami ale niestety nie mam wyjścia więc chętnie wysłucham rad i wskazówek obeznanych z tematem![]()
Chodzi o ten cyrk na Wiejskiej?
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Nie używaj lampy bo wystraszysz zwierzęta. Możesz spodziewać się trudnych warunków oświetleniowych. Jasny obiektyw i duże iso.
A z punktu widzenia publiki, czy od srodka? Bo jesli to pierwsze to hmm... powodzeniaa jesli to drugie - no to chyba standardowe zasady w ciemnej hali: f/2.8 (albo i mniej jak masz), ISO800 wzwyz i RAW.
Oj nieZamieszczone przez Wats0n
Tam na razie się nie wybieram. Najpierw porobię trochę w takim zwykłym coby się wprawić.
Ja bym uwazal na Clowna szyderce![]()
spoko, przygotowałem sobie celną ripostęZamieszczone przez DoMiNiQuE
![]()
ja zawsze dopłacałem do miejsc przy samej arenie i fociłem Tamronem 28-75 f/2.8 (wtedy go miałem) na 2.8 i 1600 ISO aby czas był jak najkrótszy.
Używałem także 70-200 ale ten zakres był za długi.
Możesz także pobawić się WB gdyż daje to fajne efekty przy tak różnorakim oświetleniu.
Lampy nie używałem.
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3
Ostatnio edytowane przez kami74 ; 12-07-2006 o 23:25
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..