Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: dSLR kontra R1 sony

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co tu sie nie zgadzać? Robiłem porównanie 20d + kit z R1 swego czasu.. Nie pamietam już gdzie to wrzucałem, ale efekt był taki, jak mówię. ISO 1600 w R1 to już szumidło w porównaniu z lustrem. A AF był szybszy w 717/828/V1 ze wspomaganiem laserowym. W R1 jest tragicznie wolno.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

soniak to obecnie wyższa półka hybryd.
    do lustra nie ma co porównywac mimo ze matryce asp-c

w hybrydach matryca cały czas pracuje aby miec podglad dlatego tez sie nagrzewa i bedzie miala zawsze gorszy obraz od dslr gdzie na matryce prad jest podawany tylko w momencie wyzwalania migawki (chodz jest tu nowosc olimpusa z matrycom lifemos i podgladem na lcd)

z tych wzgledów konstrukcyjnych hybryda narazie nie moze stanac kolo lustra.

chodz wiekszosc amatorow nie zauwazy roznicy.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Grzegorz 1975
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Co tu sie nie zgadzać? Robiłem porównanie 20d + kit z R1 swego czasu.. Nie pamietam już gdzie to wrzucałem, ale efekt był taki, jak mówię. ISO 1600 w R1 to już szumidło w porównaniu z lustrem. A AF był szybszy w 717/828/V1 ze wspomaganiem laserowym. W R1 jest tragicznie wolno.
    W kwestii AF w V1 wolał bym się nie wypowiadać gdyż na codzień robię nim zdjęcia legitymacyjne. Jest tragiczny! W tych samych warunkach oświetleniowych AF (sufitowe oświetlenie w sklepie) R1 jest nieporównywalnie szybszy. Jak już pisałem wcześniej wysokie ISO mnie nie interesuje.
    :-?

Naprawdę nie będę nim fociła rajdów, samochodowych, ani robił zdjęć z kabiny myśliwca, włóczył się po ciemnych kościołach lub robił fotek w Sejmie.
    Naprawdę sądzicie że zdjęcia będą lepsze z kitowym objektywem canona+ obojętnie jaki dSLR?
    Ostatnio edytowane przez Grzegorz 1975 ; 12-07-2006 o 18:07

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzegorz 1975
    Naprawdę sądzicie że zdjęcia będą lepsze z kitowym objektywem canona+ obojętnie jaki dSLR?
    Myślę że tak.
    Twój canon 28-135mm + dslr produkuje lepsze zdjęcia niż R1 i zawsze możesz dokupić np 50/1.8. Mówiłeś że od dslr'a nie uciekniesz więc po co kupować przejściowy aparat (w dodatku drogi). Zresztą jeśli masz wydać porównywalnie tyle samo pieniędzy to lepiej mieć szybki AF i niskie ISO. Założę się że szybko Ci się to przyda. chyba że ten aparat nigdy nie opuści studia i będzie robił tylko zdjęcia legitymacyjne ale w to wątpię
    Ostatnio edytowane przez maro25 ; 12-07-2006 o 18:39

Uprawnienia umieszczania postów