Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: af Tamrona 28-75.. a af 28-105 usm

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie af Tamrona 28-75.. a af 28-105 usm

na wstepie nie zabijajcie ! wiem ile tu bylo napisane o tym tamroniku i wogole, ale o af bylo dosyc nie wiele (moze to ja nie umiem szukac?), a o porownaniu do 28-105 chyba wogole ;/

wiec, czy ktos moze mial stycznosc z tymi dwoma obiektywami i potrafi ocenic szybkosc i precyzje auto focusa tych dwoch szkiel? chodzi mi o to czy ten Tamron jest wolniejszy od usm Canona (w 28-105 II USM oczywiscie) czy moze jest tak samo szybki.

Czytalem temat w ktorym byl porownywany Tamron z 28-135 is usm i w tym wypadku podobno Tamron okazywal sie tak samo szybki, wiec jak to jest ?

no i podstawowa sprawa, czy warto zamieniac 28-105 II USM na Tamrona ? co do ogniskowej to wiem ze moze mi byc troszke za krotko, ale swiatlo i jaksoc optyczna przemawia jednak za Tamronem....
    350D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

masz na mysli 28-105/3.5-4.5 (ten z tubusem duocam), czy taki plastikowy-szajski 28-105/4-5.6 ???

mam Tamrona 28-75, mialem okazje popstrykac 24-85, ktorego AF jest zdaje sie ten sam co 28-105/3.5-4.5. bezdyskusyjnie przewaga szykosci AF na korzysc Canona. cicho, szybciutko, dosc pewnie.
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

28-105 II USM 3.5-4.5 ;] nie ten plastikowy taki

uhh to zes mnie zmartwil

a teraz troszke teorii

np. masz dwa psy bawiace sie razem, biegajace itp czy ten tamron nadazy za nimi?
    350D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail
    np. masz dwa psy bawiace sie razem, biegajace itp czy ten tamron nadazy za nimi?
    pusc mi te psy mailem to sprawdze

a tak bardziej serio: nie wiem jak te psy zamierzasz fotografowac, ale powinienes dac rade. Tamron jakos wyjatkowo wolny w koncu nie jest.

zawsze mozna te psy nakarmic czyms obnizajacym aktywnosc (tylko absolutnie sprawdzic, czy nie zagraza zdrowiu!!) i skorzystac z mniejszej ruchliwosci pikusiow
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

heh ;D moze zrobie jeszcze inaczej, mianowicie sprawdze jutro co powiedza me psiaki na 50mm 1.8 ktora za syzbka nie uchodzi i wtedy sie okaze

btw: czy ma moze ktos linka do takiej stornki gdzie mozna bylo sobie porownac ogniskowe jak przyblziaja itp ? to chyba nawet storna tamrona byla ;]
    350D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail

a teraz troszke teorii

Da rade. Bez problemu lapalem bawiace sie kocieta i na One-shot i Servo.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

oo to mnie pocieszyles czyli pozostaje sprzedac canona i kupic tamrona ;] ok to do Cichego ;]
    350D

Uprawnienia umieszczania postów