Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: folia na lcd do 300D

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Popieram Viteza, mam porysowane całe body a LCD bez śladu. IMHO gadzet nie wart uwagi.

Czy ktoś widział poważnie porysowany wyświetlacz w dSLRze?
    no wlasnie moze te folie to bezsens ?!
    kto nie ma folii i przy okazji nie ma rys na lcd ???

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na duzym LCD nie zanotowalem do tej pory, ale na gornym trafila mi sie nie wiedziec skad paskudna rysa na samym srodku Chyba mimo wszystko zabezpiecze sie na przyszlosc, zeby wiecej sie nie pojawilo...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Czy potrzeba, nie mam pojęcia, ale wolę nie ryzykować. Wygląda to kiepsko, delikatnie mówiąc, ale cóż, mogę zerwać w każdej chwili...
    A powiedz mi - co to za ryzyko? Ze ryska na LCD sie pojawi? Juz aparat przez to bedzie gorsze zdjecia robil? Piszesz ze wyglada kiepsko - chyba gorzej wlasnie wyglada aparat z folia na LCD niz z ryska - folie widac z daleka i od razu jak sie w lapy wezmie, a by ryski zobaczyc trzeba dosc dokladnie sie przyjrzec.

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Chyba mimo wszystko zabezpiecze sie na przyszlosc, zeby wiecej sie nie pojawilo...
    Pretensje jak wyzej - a w czym ci ta ryska przeszkadza ze az tak nad nia placzesz?

"uo Jezu moj cudowny aparacik sie porysowal" . Panowie, dajmy spokoj - uzywacie sprzetu i to normalne ze sie zuzywa, a nie "musze wydac parenascie zlotych bo sie porysuje". A pozniej... np po roku co bedzie? LCD nowiutki a body cale w rysach... to dopiero bedzie glupio wygladalo ... ciekawe kiedy zaczna sprzedawac "folie na body + folia na LCD gratis! "

Ja rozumiem ze o body trzeba dbac, ale plakac nad ryskami na LCD ktore w niczym nie przeszkadzaja i/lub wydawac forse na to by LCD sie nie zarysowalo podczas gdy reszta body nadal sie spokojnie moze zarysowac - z normalnego zuzycia sprzetu - to troche trąci paranoją .

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Chyba mimo wszystko zabezpiecze sie na przyszlosc, zeby wiecej sie nie pojawilo...
    Pretensje jak wyzej - a w czym ci ta ryska przeszkadza ze az tak nad nia placzesz?
    Plakac nie placze, z mostu tez nie zamierzam sie rzucac... ale wk***a mnie jak ja widze, jestem pedant pod tym wzgledem ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jasne, ze ryski na wyswietlaczu nie wplywaja na jakosc robienia zdjec. Ale o LCD warto dbac, jesli myslimy o sprzedaniu wlasnego sprzetu kiedys w przyszlosci. Nabywaca w duzej mierze 9szczegolnie ten nierozgarniety) moze zwracac uwage takze (glownie?) na to jak aparat wyglada 'z zewnatrz'.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Jasne, ze ryski na wyswietlaczu nie wplywaja na jakosc robienia zdjec. Ale o LCD warto dbac, jesli myslimy o sprzedaniu wlasnego sprzetu kiedys w przyszlosci. Nabywaca w duzej mierze 9szczegolnie ten nierozgarniety) moze zwracac uwage takze (glownie?) na to jak aparat wyglada 'z zewnatrz'.
    O TO się rozchodzi 8)

chciałbym Tych utylitarystów widzieć, jak swój samochód sprzedają

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

o LCD warto dbac, jesli myslimy o sprzedaniu wlasnego sprzetu kiedys w przyszlosci.
    dokladnie. Idz np sprzedaj telefon z porysowanym wyswietlaczem. Tracisz ok 30%.
    Powiedz sam Vitez co bys wybral gdybys mial dwa aparaty (np 2 letnie) przed sobą? Zakladajac ze oba sa w 100% sprawne. Podrapanego i porysowanego czy czysciutkiego? Wiadomo. No wiec ten obdartus zostanie sprzedany za pol ceny.

Poza tym widząc porysowany aparat samo moze nasunąc sie przypuszczenie, iz wlasciciel nie dbal zbytnio o swoje narzedzie. Wiadomo ze nikt nie bedzie wariowal i ofoliowywal calego aparatu ale jesli za bardzo niewielkie pieniadze mozna choc troche go zabezpieczyc to czemu nie?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Powiedz sam Vitez co bys wybral gdybys mial dwa aparaty (np 2 letnie) przed sobą? Zakladajac ze oba sa w 100% sprawne. Podrapanego i porysowanego czy czysciutkiego? Wiadomo. No wiec ten obdartus zostanie sprzedany za pol ceny.
    Przeciez napisalem. Jesli ci sie LCD zarysuje poprzez uzywanie to aparat rowniez. Jesli bedziesz sprzedawal uzywany to bedzie mial:

a) podrapany aparat, czysciutki LICD
    b) podrapany aparat wraz z podrapanym LCD

Wg mnie niewielka roznica w cenie za oba bedzie, po jakims czasie uzywania aparatu bedziesz mial na nim ryski - nie tylko LCD sie rysuje.
    Wiec tego typu rozwiazanie nie ma sensu, dopoki nie zrobia "folia ochronna na CALE body"

ale jesli za bardzo niewielkie pieniadze mozna choc troche go zabezpieczyc to czemu nie?
    Nie mowie ze nie, tylko wg mnie nie ma sensu. Jesli obawiasz sie o porysowanie - to masz rowne szanse na to ze porsyuje ci sie LCD albo reszta body.
    Zarysowany aparat - zgoda - moze swiadczyc ze wlasciciel nie dbal o swoje body, ale ochrona samego LCD w tym przypadku i tak nie ma sensu bo reszta body i tak ci sie rysuje.
    A jak dbasz o body to z normalnego uzytkowania bedzie tylko kilka malych rysek - niewazne czy na LCD czy body, zadna z nich nie przeszkadza w jakosci zdjec ani w stanie ogolnym aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wiec tego typu rozwiazanie nie ma sensu, dopoki nie zrobia "folia ochronna na CALE body"
    oczywiscie, ze ochronki na cale body juz sa --> obudowy aparatow do podwodnej fotografii
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    oczywiscie, ze ochronki na cale body juz sa --> obudowy aparatow do podwodnej fotografii
    Pewnie tez sie rysuja

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów