[CICHY] Ślubne

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7449

To pod IE źle chodzi czy Firefoxem ??
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• snow
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1145

Cichy, jak chodzi dobrze pod FF to pod IE raczej będize napewno dobrze wyglądać Także jak zrobisz żeby dobrze wyglądało pod FF to IE powinien bez problemu łyknąć

Komentarz

• Fotoaparatka
        Coś już napisał
        • 2006
        • 72

Bardzo ładne fotki.

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7449

Głównie mi chodzi o Explorera. Czy ktoś ma jakieś problemy w wyświetlaniu pod IE ?

Komentarz

• alx_80
            Bywalec
            • 2006
            • 192

potwierdzam pod IE chodzi dobrze pod firefoxem zdjecia sa malutkie
            ps. fajna prezentacja mozna zapytac jakim programem robiona... ?

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7449

Zamieszczone przez alx_80 Zobacz wpis
              potwierdzam pod IE chodzi dobrze pod firefoxem zdjecia sa malutkie
              ps. fajna prezentacja mozna zapytac jakim programem robiona... ?

Dzieki, możesz sprawdzić jeszcze raz ? na stronie głównej jest link do wersji "Rirefoxowskiej" która wymusza mi wyświetlanie galerii w określonej rozdzielczosci (bez skalowania jak w wersji IE).

Powinno być dobrze, w razie jakichś jeszcze problemów proszę napisać.

Link do skryptu prezentacji jest na dole po prawo w każdej galerii

Komentarz

• alx_80
                Bywalec
                • 2006
                • 192

Zamieszczone przez Cichy Zobacz wpis
                Link do skryptu prezentacji jest na dole po prawo w każdej galerii
                link do wersji firefox nie dziala... ale pozniej spradze
                co do prezentacji to chodzilo mi o ta z pliku .exe... ale galeria tez bardzo mila

edit:
                sprawdzilem jeszcze raz pod FF ...juz dziala z tego linku... zdjecia sa poprawnej wielkosci

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

cichy, jakim programem robisz prezentację??

Komentarz

• elvis700
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 107

Gratuluje zdjęć, bardzo mi sie podobają. Fajnie że można sobie zobaczyć jak ktoś robi foty ślubne w kościele, plenerze czy na sali.
                    Kadry są ciekawe może wąskie ale szczegółowe zresztą jak to portrety.
                    Zastanawiam się cały czas nad rozwiązaniem problemu lampy na sali ciemnej, jak zawsze wszystkim wychodzą z korektą balansu na pierwszym planie (jest ok)a z tyłu straszni robi się żółto, jakoś mnie to drażni.
                    Zastanawiam się czy może jakiś filtr na Lampe zapodać by wyrównać temperaturę światła palnika z Np żarowym ????

Pozdr
                    Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 II; Canon 70-200 2.8 ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

Komentarz

• marekb
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2273

w kosciele czesto masz nie dosc ze rózne zarówki to jeszcze dzienne wiec ciezko nawet z folia na palniku

Komentarz

• mtata
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 115

Większość zdjęć już widziałem wcześniej - pierwsza liga!

Mam pytanie o kolor. Jak konwerujesz do bw? Czy dajesz klientom np. wszystkie bw czy przeplatasz je na zmianę z kolorowymi?

Jest takie jedno wśród kolorowych: szeroki plan w kościele zrobiony z wejścia w kierunku ołtaża. Zaskoczyło mnie niemal perfekcyjne oświetlenie. Zdradzisz jak to zrobiłeś? Statyw i jakiś HDR? Bo lampami tak chyba nie da rady...
                        Igor

www.siemien.com

Komentarz

• Cichy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 7449

Galerię robiłem z darmowym simpleviewerem - link jest w galerii przecież pod miniaturami.

Szeroki plan robiłem bez lampy 24mm 1/60 iso1250 z ręki. A co jest HDR nie mam pojęcia. W kościele staram się używać mało lampy..

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez Cichy Zobacz wpis
                            Moja strona jest zoptymalizowana pod IE
                            A skad takie staroswieckie przyzwyczajenie?
                            Naprawde nie rozumiem... nie tylko tu na forum.
                            Juz ktos napisal - jak sie przygotuje strone pod Firefoxa/Opere to pod IE bedzie rownie dobrze dzialac.
                            Jak sie 'optymalizuje' na odwrot... to traci sie potencjalne ponad 27% uzytkownikow internetu, ktorzy uzywaja innej przegladarki niz IE ( http://www.ranking.pl/index.php?page...Page&stat=2|OW ).
                            Wiec gdzie tu sens zaczynac tworzyc strone od 'optymalizowania pod IE' , gdy zrobienie na odwrot przynosi o wiele lepsze efekty?

Rozumiem aluzje do budowania Krakowa ale pytam - czemu wybrales wyjscie przeczace logice?

Komentarz

• olekbuszka
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 40

Problem z IE

Cichy, spróbuj dopisać w kodzie np tej strony http://www.kubacichocki.pl/galerie/p...bum/index.html w nagłówku (pomiędzy <head></head>)
                              Kod:
                              <style type="text/css">
                              html, body, table { height: 100%; }
                              #flashcontent { height: 100%; }
                              body {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #111111; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #555555; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: ##333333; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:  #DDDDDD; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #555555; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #333333; }
                              </style>
                              a usunąć z kodu
                              Kod:
                              <style>
                              BODY {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #111111; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #555555; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: ##333333; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:  #DDDDDD; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #555555; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #333333; }
                              </style>
                              Powinno działać teraz pod Firefoxem też...

Komentarz

• Cichy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 7449

Zamieszczone przez olekbuszka Zobacz wpis
                                Cichy, spróbuj dopisać w kodzie np tej strony http://www.kubacichocki.pl/galerie/p...bum/index.html w nagłówku (pomiędzy <head></head>)
                                Kod:
                                <style type="text/css">
                                html, body, table { height: 100%; }
                                #flashcontent { height: 100%; }
                                body {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #111111; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #555555; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: ##333333; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:  #DDDDDD; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #555555; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #333333; }
                                </style>
                                a usunąć z kodu
                                Kod:
                                <style>
                                BODY {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #111111; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #555555; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: ##333333; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:  #DDDDDD; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #555555; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #333333; }
                                </style>
                                Powinno działać teraz pod Firefoxem też...
                                Jak zadziala, to Cie wysciskam :]
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Zamieszczone przez Vitez Zobacz wpis
                                A skad takie staroswieckie przyzwyczajenie?
                                Naprawde nie rozumiem... nie tylko tu na forum.
                                No cóż Vitez, masz pewnie rację, widocznie rzeczywiscie mam staroswieckie przyzwyczajenia. Przyznam sie szczerze, ze nie widzialem, zeby wsród moich znajomych ktoś używał innej przeglądarki niż IE....
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                No Olek, słowo się rzekło Strona śmiga jak trzeba, Mam jeszcze jedną małą rzecz, która powoduje, że inaczej działa pod IE inaczej pod FF. Mianowicie jeśli dodam przewijanie środkowej ramki, to w IE mi ucieknie środkowa ramka w lewo o szerokość paska przewijania, a w FF będzie dobrze, a jak się stronę zeskaluje do momentu aż wyskoczy pasek przewijania, a potem też ucieka w lewo te kilkanaście pix...
                                Ostatnio edytowany przez Cichy; 343. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...
                                X