podobają mi się te zdjęcia.
pozytywnie nastrajają po oglądnięciu.
a co do ciasnych kadrów to też jestem ich zwolennikiemi też mi to ludzie czasem wypominają.
podobają mi się te zdjęcia.
pozytywnie nastrajają po oglądnięciu.
a co do ciasnych kadrów to też jestem ich zwolennikiemi też mi to ludzie czasem wypominają.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Świetne jest to zdjecie skrzypaczki, takie z klimatem
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Ogólnie bardzo udane foty..
Najbardziej podobają mi się:
z Kościoła nr 17
a
z Wesela nr 25
Bardzo pozytywne w odbiorze fotografie, czuć radosny klimat imprezy. Kilka zdjęć naprawdę robiących wrażenie, np. dziewczyna ze złapanym welonem, krzycząca coś panna młoda , skupieni w kościele młodzi , młody przed kościołem z ręką w kieszeni .
Mimo, że zdjęcia ślubne jakoś szczególnie mnie nie interesują, uważam, że zadanie wykonałeś wzorowo.
Pozdrawiam
PrzemoC
DziękiKurcze spodziewałem się większej krytyki, że coś nie tak, że coś trzeba poprawić
Drugi ślub wyszedł troszkę gorzej, nie było już kadrów w świetle dziennym i światło na sali było kiepskie..
Jak zapodam, to dam znać.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Na kilku zdjęciach aż się prosi o fill flash.Zamieszczone przez Cichy
Tak patrze i kurcze chyba jednak zostane przy kliszach.
A juz mialem wejsc w jakas lustro matryce.
Szkla, lampy wszystko co mozliwe mam i czekam i chyba poczekam.
Zniechecaja mnie te zolte plamy na twarzach w swiatlach czy przepalanie jak w. nr 18.
Wiem ze mozna ladnie, bo robilem slub na cyfrze, ale mowmy o normalnym zrobieniu zdjec i zamowieniu odbitek, a nie sleczeniu przy kompie 2 dni.
Do tej pory nie moge na cyfrze przeskoczyc Reali w plenerze z polarem czy Fuji Pro 400H w kosciele.
Nie chce robic zadym, to tylko takie moje stwierdzenie tego co widze. Slub robie co sobote i nie wyobrazam sobie obrobki przy kompie kazdego zdjecia. Akurat mam zaufany lab z Frontierem 350 z dobrymi torami pod Reale i Pro400H, ktorzy robie na drozszym papierze. I tylko sie martwie jak to sie skonczy i bede skazany, bo beda musial potem wiecej czasu przy kompie siedziec.
Kadry jak zerknalem sa OK, chodzi mi o ten techniczny aspekt.
Generalnie Cichy ok. Całkiem udany debiut.
Jak przedmowcy zauważyli - gdy ktoś z małpką Ci przeszkadza, goń zdecydowanie.
Razi jedynie trochę dopalenie lampą na weselu, ale być może to moje skrzywienie, bo sam rzadko używam lampy podczas zabawy.
Pozdrawiam
amber
Wind i ...ciągłe wydatki...
Dwie uwagi:
musisz pocwiczyc uzywanie swiatla blyskowego, na czesci zdjec brak - tak jak napisal gietrzy, a na czesci jest za malo zmiekczone
Zupelnie nie leza mi kadry pionowe zrobione szerokim katem, ale tak to z zoomami bywa
A co po za tym - nie jest zle, tylko zdjec trzeba wiecej robic![]()
Drugi ślub wrzucony:
http://www.negatyw.gangsta.pl/galeri...ex.php?list=39
proszę o łagodny wymiar kary![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko