Strona 14 z 39 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 384

Wątek: [CICHY] Ślubne

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Większość zdjęć już widziałem wcześniej - pierwsza liga!

Mam pytanie o kolor. Jak konwerujesz do bw? Czy dajesz klientom np. wszystkie bw czy przeplatasz je na zmianę z kolorowymi?

Jest takie jedno wśród kolorowych: szeroki plan w kościele zrobiony z wejścia w kierunku ołtaża. Zaskoczyło mnie niemal perfekcyjne oświetlenie. Zdradzisz jak to zrobiłeś? Statyw i jakiś HDR? Bo lampami tak chyba nie da rady...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Galerię robiłem z darmowym simpleviewerem - link jest w galerii przecież pod miniaturami.

Szeroki plan robiłem bez lampy 24mm 1/60 iso1250 z ręki. A co jest HDR nie mam pojęcia. W kościele staram się używać mało lampy..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Moja strona jest zoptymalizowana pod IE
    A skad takie staroswieckie przyzwyczajenie?
    Naprawde nie rozumiem... nie tylko tu na forum.
    Juz ktos napisal - jak sie przygotuje strone pod Firefoxa/Opere to pod IE bedzie rownie dobrze dzialac.
    Jak sie 'optymalizuje' na odwrot... to traci sie potencjalne ponad 27% uzytkownikow internetu, ktorzy uzywaja innej przegladarki niz IE ( http://www.ranking.pl/index.php?page...Page&stat=2|OW ).
    Wiec gdzie tu sens zaczynac tworzyc strone od 'optymalizowania pod IE' , gdy zrobienie na odwrot przynosi o wiele lepsze efekty?

Rozumiem aluzje do budowania Krakowa ale pytam - czemu wybrales wyjscie przeczace logice?

Domyślnie Problem z IE

Cichy, spróbuj dopisać w kodzie np tej strony http://www.kubacichocki.pl/galerie/p...bum/index.html w nagłówku (pomiędzy <head></head>)
    Kod:
    <style type="text/css">
    html, body, table { height: 100%; }
    #flashcontent { height: 100%; }
    body {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #111111; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #555555; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: ##333333; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:  #DDDDDD; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #555555; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #333333; }
    </style>
    a usunąć z kodu
    Kod:
    <style>
    BODY {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #111111; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #555555; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: ##333333; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:  #DDDDDD; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #555555; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #333333; }
    </style>
    Powinno działać teraz pod Firefoxem też...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olekbuszka Zobacz posta
    Cichy, spróbuj dopisać w kodzie np tej strony http://www.kubacichocki.pl/galerie/p...bum/index.html w nagłówku (pomiędzy <head></head>)
    Kod:
    <style type="text/css">
    html, body, table { height: 100%; }
    #flashcontent { height: 100%; }
    body {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #111111; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #555555; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: ##333333; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:  #DDDDDD; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #555555; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #333333; }
    </style>
    a usunąć z kodu
    Kod:
    <style>
    BODY {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #111111; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #555555; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #333333; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: ##333333; SCROLLBAR-ARROW-COLOR:  #DDDDDD; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #555555; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #333333; }
    </style>
    Powinno działać teraz pod Firefoxem też...
    Jak zadziala, to Cie wysciskam :]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A skad takie staroswieckie przyzwyczajenie?
    Naprawde nie rozumiem... nie tylko tu na forum.
    No cóż Vitez, masz pewnie rację, widocznie rzeczywiscie mam staroswieckie przyzwyczajenia. Przyznam sie szczerze, ze nie widzialem, zeby wsród moich znajomych ktoś używał innej przeglądarki niż IE....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No Olek, słowo się rzekło Strona śmiga jak trzeba, Mam jeszcze jedną małą rzecz, która powoduje, że inaczej działa pod IE inaczej pod FF. Mianowicie jeśli dodam przewijanie środkowej ramki, to w IE mi ucieknie środkowa ramka w lewo o szerokość paska przewijania, a w FF będzie dobrze, a jak się stronę zeskaluje do momentu aż wyskoczy pasek przewijania, a potem też ucieka w lewo te kilkanaście pix...
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 11-02-2007 o 21:39 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przyznam sie szczerze, ze nie widzialem, zeby wsród moich znajomych ktoś używał innej przeglądarki niż IE....
    I wlasnie po to sa rankingi, obiektywnie (wg cookies) zliczajace stopien rozpowszechnienia danej przegladarki. Bo 'wsrod znajomych' to niestety zbyt subiektywne (np wsrod moich znajomych IE to max 10% popularnsci ma). Chyba ze stronke robisz tylko dla tych znajomych wlasnie .
    Tak przy okazji sie naprawde zastanowilem (pytanie do mocarzy webmasterskich zagladajacych dot ego watku)... czy da sie zrobic strone dzialajaca pod Firefoxem/Opera a na pewno NIE dzialajaca pod IE?

Domyślnie

(...) Mianowicie jeśli dodam przewijanie środkowej ramki, to w IE mi ucieknie środkowa ramka w lewo o szerokość paska przewijania, a w FF będzie dobrze, a jak się stronę zeskaluje do momentu aż wyskoczy pasek przewijania, a potem też ucieka w lewo te kilkanaście pix...
    Niestety - próbowałem na różne sposoby, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jedynie ustawienie wszystkim ramkom na sztywno scrolling="yes" nie powoduje rozjeżdżania się stron, ale za to wygląda to... dziwnie co najmniej. No albo wyrównanie stron do lewej. W dodatku u mnie środkowa strona ucieka w lewo i w FF i w IE, a przy skalowaniu środkowa strona skaluje się do zerowej wielkości, a przewijanie w ogóle się nie pojawia.
    Ramki nie są fajne i nigdy nie wiadomo tak do końca jak to zadziała. Może warto jednak z nich zrezygnować skoro robisz sobie nową stronę i zależy Ci na tym by była łatwo "znajdowalna" w Google, które nie za bardzo lubi strony zawierające ramki.
    (...) czy da sie zrobic strone dzialajaca pod Firefoxem/Opera a na pewno NIE dzialajaca pod IE?
    Być może :-) Może jest jakiś bug/bład czy kawałek kodu, którego umieszczenie spowoduje wysypanie się tylko IE. Póki co jedynie przychodzi mi do głowy celowe wykrycie jaką przeglądarką jest otwierana strona i jeśli jest to IE to zamiast strony wyświetlenie jakiegoś wrednego komunikatu - jeśli np. autor strony nie lubi ludzi używających IE Oczywiście da się ten mechanizm oszukać (np wtyczka User Agent Switcher do Firefoxa).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wyrownanie do lewej - to moze byc dobry pomysl. Zobacze jak to bedzie wygladalo w roznych rozdzielczosciach

Domyślnie

OT:
    Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Cichy, jak chodzi dobrze pod FF to pod IE raczej będize napewno dobrze wyglądać
    Juz ktos napisal - jak sie przygotuje strone pod Firefoxa/Opere to pod IE bedzie rownie dobrze dzialac.
    a wcale ze bo nie, a czesto wrecz przeciwnie

Tak przy okazji sie naprawde zastanowilem (pytanie do mocarzy webmasterskich zagladajacych dot ego watku)... czy da sie zrobic strone dzialajaca pod Firefoxem/Opera a na pewno NIE dzialajaca pod IE?
    oczywiscie - wersja uboga - javascript sprawdza jaki agent(przegladarka) prosi o strone i w zaleznosci od wyniku wypluwa np. komunikat. Wersja wypas - dzialanie to samo, tylko kontrolowane przez php/asp.

@Cichy - stronka dziala juz ok, jezeli chodzi o suwak, sprobuj pobawic sie stylami margin i padding (ewent. width) - ie i ff inaczej je interpretuja (znaczy ie robi to niepoprawnie) - strzelam, nie sprawdzalem na Twojej stronie.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niestety aż tak biegły nie jestem

Wyrównanie do lewej dało pozytywny rezultat, ale jednak chciałbym to mieć wyśrodkowane.

Wymyśliłem, że możnaby taki pasek przewijania umieścić w środkowej ramce, ale nie taki standardowy przy prawej krawędzi ekranu, bo wtedy się rozjeżdża własnie, ale w środkowej tabeli tam gdzie jest tekst. Tylko jakimi sposobami można to zrobić? jeśli koledzy byliby tak łaskawi ... (No ale Olek to już ma jednego browara u mnie co najmniej)

Strona 14 z 39 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów