Przeglądałem wątek i ... zazdroszczę pomysłu i możliwości. Moją piekniejszą połowę to nawet obietnica wizyty w bardzo dobrym butiku (czytaj: wyjście z pełnymi torbami zakupów:smile: ) nie skłoniłaby do wejścia na pokład tego samolotu :-P
Przeglądałem wątek i ... zazdroszczę pomysłu i możliwości. Moją piekniejszą połowę to nawet obietnica wizyty w bardzo dobrym butiku (czytaj: wyjście z pełnymi torbami zakupów:smile: ) nie skłoniłaby do wejścia na pokład tego samolotu :-P
...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...
no i jak bylo?, udalo sie? jakies widoki na inne loty?
chcieli dobrze a wyszło jak zawsze :-( po tym jak sie Vitez wycofał to i ja sobie odpuściłem - załoga do Ana i towarzyszący mu Piper Cub były zorganizowane ale pasażerów sie troche wykruszyło no i mechanika do wypuszczenia samolotu trzeba było zorganizować we własnym zakresieZamieszczone przez Jac
(bo w Góraszce w tym czasie żadnego nie było) czyli trzeba by było po niego jechać do Modlina (a przy tym to już finanse by padły na łeb) wiec dałem sobie spokój i pojechałem pooglądać wyścig sportowego Nissana 350Z ze śmigłowcem i Zlinem 50 (w Pruszczu Gdańskim) tam co prawda wiało 7 w skali Beauforta ale jakoś udało im sie troche pościgać .
Lot można niby było zrobić i we wtorek przy odlocie samolotu do Rzeszowa (pewnie musieli swojego mechanika przywieźć) ale już mi sie nie chciało wracać znad morza i od nowa organizować frekwencję.
Ja sie nie wykruszylemZamieszczone przez Broncobilly
. Caly czas potwierdzalem piatkowe popoludnie, ostatni update jaki mialem od ciebie to sms w piatek z rana, ze sa problemy z mechanikiem do odprawy i ze bedziesz dzwonil by potwierdzic. Tak wiec cosmy sie tu nie dogadalismy
.
wiem, pamiętam ze ponownie zgłosiłeś swój akces na piatkowe popołudnie alr tym mechanikiem trochę mnie dobili trzeba by go było znależć i opłacić samemu tych co ja znałem już nie mieli uprawnień na ten typ samolotu a biegać za obcymi i ich dowozić i odwozić już mi sie po prostu nie chciało (na szczęście chyba bo w niedzielę spotkałem w Jastani właśnie góraszkowego mechanika który mi powiedziała że zapewne mało kto zechciałby sie podpisywać z łapanki na papierach pod nieznanym sobie samolotem .Zamieszczone przez Vitez
Ale jak bedą chętni to we wrześniu bez problemu moge zorganizować jakiś składkowy lot dla 10-12 osób (tylko weźcie zorganizujcie matki, żony lub kochanki bo dla samych fotografów miejsc przy oknach nie starczy ;-) )
Mam pytanko....Zamieszczone przez Broncobilly
A macie pozwolenie na fotografowanie ziemi z powietrza ...??:
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Mówisz poważnie? Istnieje coś takiego?Zamieszczone przez tdf
Jeszcze nie masz dosyć?Zamieszczone przez Jac
![]()
no pewnie ze nie mam dosyc... to jak narkotyk ;-) nigdy go sie nie ma dosycZamieszczone przez Zielony
![]()
Chcesz powiedzieć, że muflona można by ćpunem* powoli nazwać?Zamieszczone przez Jac
![]()
![]()
*![]()
Eeeee...., myślałem że ten słynny samolot to będzie Enola GayZamieszczone przez Broncobilly
:-D :wink:
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0