Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: czy sa chętni na lot słynnym samolotem nad Warszawą ?

Mieszany widok

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Przeglądałem wątek i ... zazdroszczę pomysłu i możliwości. Moją piekniejszą połowę to nawet obietnica wizyty w bardzo dobrym butiku (czytaj: wyjście z pełnymi torbami zakupów:smile: ) nie skłoniłaby do wejścia na pokład tego samolotu :-P
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no i jak bylo?, udalo sie? jakies widoki na inne loty?

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no i jak bylo?, udalo sie? jakies widoki na inne loty?
    chcieli dobrze a wyszło jak zawsze :-( po tym jak sie Vitez wycofał to i ja sobie odpuściłem - załoga do Ana i towarzyszący mu Piper Cub były zorganizowane ale pasażerów sie troche wykruszyło no i mechanika do wypuszczenia samolotu trzeba było zorganizować we własnym zakresie
    (bo w Góraszce w tym czasie żadnego nie było) czyli trzeba by było po niego jechać do Modlina (a przy tym to już finanse by padły na łeb) wiec dałem sobie spokój i pojechałem pooglądać wyścig sportowego Nissana 350Z ze śmigłowcem i Zlinem 50 (w Pruszczu Gdańskim) tam co prawda wiało 7 w skali Beauforta ale jakoś udało im sie troche pościgać .

Lot można niby było zrobić i we wtorek przy odlocie samolotu do Rzeszowa (pewnie musieli swojego mechanika przywieźć) ale już mi sie nie chciało wracać znad morza i od nowa organizować frekwencję.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    chcieli dobrze a wyszło jak zawsze :-( po tym jak sie Vitez wycofał to i ja sobie odpuściłem
    Ja sie nie wykruszylem . Caly czas potwierdzalem piatkowe popoludnie, ostatni update jaki mialem od ciebie to sms w piatek z rana, ze sa problemy z mechanikiem do odprawy i ze bedziesz dzwonil by potwierdzic. Tak wiec cosmy sie tu nie dogadalismy .

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ja sie nie wykruszylem .
    wiem, pamiętam ze ponownie zgłosiłeś swój akces na piatkowe popołudnie alr tym mechanikiem trochę mnie dobili trzeba by go było znależć i opłacić samemu tych co ja znałem już nie mieli uprawnień na ten typ samolotu a biegać za obcymi i ich dowozić i odwozić już mi sie po prostu nie chciało (na szczęście chyba bo w niedzielę spotkałem w Jastani właśnie góraszkowego mechanika który mi powiedziała że zapewne mało kto zechciałby sie podpisywać z łapanki na papierach pod nieznanym sobie samolotem .

Ale jak bedą chętni to we wrześniu bez problemu moge zorganizować jakiś składkowy lot dla 10-12 osób (tylko weźcie zorganizujcie matki, żony lub kochanki bo dla samych fotografów miejsc przy oknach nie starczy ;-) )

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

jak by sie zebrało 10 chętnych to moze uda sie zorganizować lot z Góraszki wzdłuż Wisły - można mosty fofotografować ;-) i kto wie może lot się i zwróci Strego Miasta. Czas lotu około 30 min przewidywany koszt ok. 100 zł od osoby a jak zapłacimy wiecej to może i dłużej latać.

Planowany termin to najblizsza środa lub czwartek ok godz 17-18 (ale mogą sie dostosować do naszych upodobań - głownie chodzi o słońce nad Starym miastem)

Jeśli chetnych bedzie wiecej to mozliwy dłuższy lot i lądowanie na Babicach tam zmiana ekipy i lot z nową podobną trasą do Góraszki. Lub ew start i ladowanie z lotniska aeroklubowego na Babicach (ale wtedy juz zapewne bez towarzyszącego samolotu) - to nie LOT czy Wizz wiec jest możliwość dostosowania sie do racjinalnych życzeń pasażerów

Dla uatrakcyjnienia Antkowi bedzie towarzyszył inny samolot historyczny i jego też bedzie można sfotografować w locie.

Będzie niepowtarzalna okazje przelecieć sie dokładnie tym samolotem którym Walemar Miszkurka w 1997 r obleciał cały świat dookoła - można go zobaczyć tutaj http://airfoto.pl/?module=Photos&act...h=44760&size=2 a więcej o samym historycznym locie można przeczytać tutaj http://www.mt.com.pl/num/2_98/an2.htm

Ponieważ impreza jest okazjonalna - zbieramy środki na przywrócenie samolotowi wygladu z czasu historycznego przelotu - ten pierwszy lot jest w zasadzie jedynie po kosztach paliwa - chodzi głównie by zrobić mu jakieś ciekawe zdjęcie na plakat czy pocztówkę wspomagąjącą akcję. Osoby chętne na lot (nie gwarantuje ze na 100% dojdzie do skutku) i posiadające wolny czas w środe lub czwartek prosze są o pozostawienie do siebie jakiegoś kontaktu na PM (najlepiej nr komórki lub gg)

Pewnie mile widziane by były jakieś osoby towarzyszące bo 10 fotografów w jednym samolocie to może być koszmar :rolleyes:
    Mam pytanko....
    A macie pozwolenie na fotografowanie ziemi z powietrza ...??:
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf
    Mam pytanko....
    A macie pozwolenie na fotografowanie ziemi z powietrza ...??:
    Mówisz poważnie? Istnieje coś takiego?

...ja chetnie bym sobie popatrzyl na samoloty
    Jeszcze nie masz dosyć?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Jeszcze nie masz dosyć?
    no pewnie ze nie mam dosyc... to jak narkotyk ;-) nigdy go sie nie ma dosyc

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

no pewnie ze nie mam dosyc... to jak narkotyk ;-) nigdy go sie nie ma dosyc
    Chcesz powiedzieć, że muflona można by ćpunem* powoli nazwać?

*

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Będzie niepowtarzalna okazje przelecieć sie dokładnie tym samolotem którym Walemar Miszkurka w 1997 r obleciał cały świat dookoła
    Eeeee...., myślałem że ten słynny samolot to będzie Enola Gay :-D :wink:
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów