Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: czy sa chętni na lot słynnym samolotem nad Warszawą ?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie czy sa chętni na lot słynnym samolotem nad Warszawą ?

jak by sie zebrało 10 chętnych to moze uda sie zorganizować lot z Góraszki wzdłuż Wisły - można mosty fofotografować ;-) i kto wie może lot się i zwróci Strego Miasta. Czas lotu około 30 min przewidywany koszt ok. 100 zł od osoby a jak zapłacimy wiecej to może i dłużej latać.

Planowany termin to najblizsza środa lub czwartek ok godz 17-18 (ale mogą sie dostosować do naszych upodobań - głownie chodzi o słońce nad Starym miastem)

Jeśli chetnych bedzie wiecej to mozliwy dłuższy lot i lądowanie na Babicach tam zmiana ekipy i lot z nową podobną trasą do Góraszki. Lub ew start i ladowanie z lotniska aeroklubowego na Babicach (ale wtedy juz zapewne bez towarzyszącego samolotu) - to nie LOT czy Wizz wiec jest możliwość dostosowania sie do racjinalnych życzeń pasażerów

Dla uatrakcyjnienia Antkowi bedzie towarzyszył inny samolot historyczny i jego też bedzie można sfotografować w locie.

Będzie niepowtarzalna okazje przelecieć sie dokładnie tym samolotem którym Walemar Miszkurka w 1997 r obleciał cały świat dookoła - można go zobaczyć tutaj http://airfoto.pl/?module=Photos&act...h=44760&size=2 a więcej o samym historycznym locie można przeczytać tutaj http://www.mt.com.pl/num/2_98/an2.htm

Ponieważ impreza jest okazjonalna - zbieramy środki na przywrócenie samolotowi wygladu z czasu historycznego przelotu - ten pierwszy lot jest w zasadzie jedynie po kosztach paliwa - chodzi głównie by zrobić mu jakieś ciekawe zdjęcie na plakat czy pocztówkę wspomagąjącą akcję. Osoby chętne na lot (nie gwarantuje ze na 100% dojdzie do skutku) i posiadające wolny czas w środe lub czwartek prosze są o pozostawienie do siebie jakiegoś kontaktu na PM (najlepiej nr komórki lub gg)

Pewnie mile widziane by były jakieś osoby towarzyszące bo 10 fotografów w jednym samolocie to może być koszmar :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Pewnie mile widziane by były jakieś osoby towarzyszące bo 10 fotografów w jednym samolocie to może być koszmar
    hehe niwatpliwie :-)

Ja chetnie bym sie przelecial ale po 19.07 bo w czwartek robimy sobie z muflonem airtattoo ;-)

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

An-2 aż łezka w oku sie kręci Jakieś 12 lat temu miałem okazję trochę tym polatać jako przyuczający sie nawigator. Robić z pokładu An-2 zdjęcia - nie będzie łatwo, turbulencje, małe okienka i to chyba nawet z czegoś co przypomina pleksę tak więc jakość fotek spadnie ale to tylko moje przypuszczenia.
    Zapisałbym sie na ten lot nawet dla samej przyjemności lotu ale niestety nie będę mógł w tym tygodniu - w następnym bardzo chętnie

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stratus
    Robić z pokładu An-2 zdjęcia - nie będzie łatwo, turbulencje, małe okienka i to chyba nawet z czegoś co przypomina pleksę tak więc jakość fotek spadnie ale to tylko moje przypuszczenia.
    okienka sa raczej sporawe, wysokość lotu na życzenie publiczności ale raczej ja preferuja niski przelot, załoge już załatwiłem - doświadczona i znajaca teren jak własną kieszeń - najprawdopodobniej da się wyjąć okno awaryjne w tyle samolotu (w każdym razie właściciel samolotu na taka opcję nie oponował)

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

niestety samolot na stałe bazuje w Rzeszowie a u nas występuje goscinnie, wiec tak okazja może sie więcej niepowtórzyć - a w kazdym razie nieprędko

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

szkoda, bo dawno nie lecialem antkiem, ostatni raz w chrcynnie tym avatarowym ;-) ze 4 lata temu ... no ale w tym tygodniu nie dam rady :-(

Jak by byly inne terminy to chetnie ;-)

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

zwykłym góraszkowym antkiem to wystarczy zorganizować grupe 12 osób i możemy lecieć w dowolny powakacyjne weekend (teraz orze nad morzem)

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

czy sa chetni? popros chlopakow z Al-kaidy
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Dokładnie takiego samego sklejałem kiedyś;
    heh bodajże to był pierwszy mój model
    Super by było (choćby nawet bez focenia) ale kurde nie wykrzesam teraz 200zł.
    Łóżko małżeńskie muszę kupić :-?
    BTW, może ktoś pomóc z transportem z (raczej) IKEA Targówek na Ochotę? Info na PW.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmmmm.... ja wstepnie bylbym zaitneresowany bo koszta/czas lotu kuszace ze o atrakcyjnosci samego egzemplarza nie wspomne 8)

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    BTW, może ktoś pomóc z transportem z (raczej) IKEA Targówek na Ochotę? Info na PW.
    http://www.ikea.com/ms/pl_PL/ikea_ne...ation_307.html

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów