witam . ja uzywam prawego do focenia chociaz mam slabsze, jakos nie umie lewym. A karty rozdaje lewa jakos tak jest![]()
Do robienia fotek używam tylko lewego oka, pewnie dlatego, że jest ciut lepsze.
Parę razy próbowałem prawym ale nic z tego nie wychodziło.Moim zdaniem nie ważne którym okiem ważne jak jest wygodniej;-)
300V, 30D, 7D, 10-22 usm, 24-105 usm is L4, 70-200 2.8 usm is, 85 1.8 usm, dwa kity,
580 EX II, 420 ex...cdn...
ja mam -3 na obie gały, zdjęcia robię w okularach, prawym okiem, mówią mi, że lewe mam zawsze zamknięte i wykrzywiam twarz...
jestem praworęczny, gram w basket oboma ręcami z przewagą prawej![]()
Pkt 8 regulaminu forum
A w manualu do Mk III (na stronie 40) pani trzyma aparat w prawej ręce i patrzy w wizjer prawym okiem![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Ja uzywam obydwu ale czesciej (60% zdjec) foce za pomoca prawego oka.
Jakos tak wyszlo...
airliners.net
50D + BG-E2 + 70D
+ 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX
ja tylko i wyłącznie lewe... być moze dlatego, że wszystko robie lewą ręką/nogą...
Ja pomimo ze uzywam prawej reki do pisania, prawego ucha do telefonu itp to przykladam lewe, probowalem prawe i pomimo ze na badaniach wyszlo ze wzrok jest ok, prawym dluzej lapie ostrosc na obiekty przez wizjer, a z drugiej strony przykladam lewe bo nie trzeba prawego zamykacsamo sie aparatem zaslania
![]()
Ja robię zdjęcia tylko i wyłącznie prawym okiem z dwóch powodówpierwszy to ten ze lewe mam strasznie słabe od dziecka (KOPIE PISZE JEM POKAZUJE ŚRODKOWY PALEC TYLKO I WYŁĄCZNIE PRAWĄ STRONĄ CIAŁA). a drugi to taki ze nie potrafię sobie wyobrazić robienie zdjęć lewym okiem (jakoś tak ... nieeeee...:P)