Zobacz wyniki ankiety: Ktorym okiem fotografujesz ?
- Głosujących
- 56. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
Pełne uzależnienie
-
-
Pełne uzależnienie
Mattnick: odsyłam do linku wcześniej (możliwe są kombinacje i zależy to właśnie od rodzaju zadania które odbiera mózg)
Stratus: ale chodzi tu o rodzaj informacji a jak wiadomo: oko nie widzi, widzi mózg, oko tylko patrzy .
ja jestem prawo ręczny , nożny ale lewo oczny i taki układ daje najlepsze możliwe wykorzystanie funkcjonalności mózgu. (choć wiadomo że wśród artystów malarzy i grafików dominują leworęczni)
-
Pełne uzależnienie
-
Bywalec
lewe i prawe, lekka przewaga prawego
-
Pełne uzależnienie
PREMIUM member
Kiedyś czytałem o pacjencie, któremu z powodu jakiegoś urazu musieli wyciąć jedną półkulę. Po operacji facet mówiąc posługiwał się prawie wyłącznie samymi przekleństawmi
-
Pełne uzależnienie
zespól touretta
-
Bywalec
Generalnie jestem leworęczny, fotografuję używając prawego oka.
-
Pełne uzależnienie
Prawe, bo 1) tak jest wygodniej, 2) lewym ledwo widzę. (jestem leworęczny)
Moja zona widzi obydwoma tak samo (teoretycznie), ale celuje lewym. Bo tak jej wygodniej.
-
Uzależniony
Dziwna sprawa z tym patrzeniem. Zastanowilem sie, i nie dostrzegam u siebie zadnej prawidlowosci. Jak celuje prawym, to nie dosc, ze nosem wciskam podglad (nie zadne tam info
), to jeszcze nieco gorzej nim widze. Co do lewego - jakoś mało tam miejsca na twarz... W trabancie dawało radę, na 350 jest juz znacznie mniej wygodnie.
Generalnie - chyba jednak czesciej prawym. Albo sie zasugerowałem.
-
ja robię okiem wodzącym tzn. jeżeli wystawie palec do przodu i przymkne jedno oko to palec zostaje na miejscu(oko wodzące),a jeżeli palec się odchyla w inne miejsce to jest przekłamanie.To tak jak strzelasz z broni -tym okiem będziesz mierzył co robi przekłamanie to zawsze będzie pudło.
Uprawnienia umieszczania postów