pierwsze słyszę
może to problem z okularami?
pierwsze słyszę
może to problem z okularami?
Gdybym jeszcze je nosił..:-) nawet jeśli to i tak nie pownno mieć związku, bo ustawiam sobie korekcję dioptrii, tak, żeby punkty AF były ostre, ale gdy patrzyłem niżej, próbując skupić wzrok na parametrach, to mi się obraz "rozpływał":-) może to kwestia wprawy i przystosowania wzroku, bo teraz jest lepiej, ale na początku myslałem, żem slepiec:grin:
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Ja zawsze używam prawego oka. Fotografuję w okularach, robiąc co jakiś czas strategiczną przerwę techniczną celem przeczyszczenia szkieł, tudzież wyświetlacza LCD.
C-F-K - forever
Lewe, jestem leworęczny, a ponadto na lewe trochę lepiej widzę
pozdrawiam
Lewym okiem patrzę w wizjer w 100% zdjęć (samo tak wyszło bez powodu), jestem praworęczny (a przynajmniej najczęściej tej ręki używam do pisania, bazgrze nie-do-odczytania podobnie prawą i lewą), z kolei jem najczęściej jak leworęczny. :rolleyes:
Ja zamykam, wtedy się skupiam tylko na zdjęciu (przez co robię głupie miny i nie zwracam uwagi na ludzi i samochody dokoła
Ogólnie to mnie zabiliście tym wątkiem, bo nigdy nie zwracałam uwage na to, którym okiem patrzę w wizjer. Po prostu biorę aparat, kadruję i pstrykam. Wiem tylko tyle, że prawe ogólnie gorzej widzi.
"Deliver me from being perfect and complete"
http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl
50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro
Jestem lewo ręczny, lewo nożny a także lewo oczny... tzw. 100% mańkut.
Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.
heh![]()
ja różnie.. raz lewym raz prawym.. w poziomie wygodniej mi chyba lewym, sam nie wiem dlaczego![]()
a z tym wybijaniem się z lewej nogi to też tak mamjestem praworęczny i prawonożny
a i jeszcze jak gadam przez telefon to wole sluchać prawym uchem
Heh, to ja jestem dziwna, bo ewidentnie praworęczna, lewą nie umiem nawet zamieszac herbaty, a telefon trzymam przy uchu lewym.
"Deliver me from being perfect and complete"
http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl
50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro
Ha!!
Więc nie tylko ja fotografuję z użyciem lewego oka!
A myślałem, że jakiś ewenement, zjawisko jestem.
Lewe, 100%.