Zobacz wyniki ankiety: Ktorym okiem fotografujesz ?

Głosujących
56. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 127

Wątek: Lewe czy prawe ? I dlaczego ?

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

kadr poziomy - 100% lewe
    kadr pionowy - 70% lewe, 30% prawe

Prawym za cholerę w poziomie nie dam rad, zaś w pionie w pełni używalne, a i lewym fajnie obserwować resztę planu...
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Jesli chodzi o mnie to calkowicie jestem zmiksowany. Kopie prawą nogą, ale jak sie wybijam to juz z lewej. Ręce tylko prawa. Jak patrze przez aparat to tylko lewym, i podsłuchuję lewym.
    Swoją drogą pamiętam kiedy pierwszy raz strzelałem z broni i wszystko po prawej stronie ale lewym okiem, skuteczność 0%

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

to mnie sie musiało coś pomylić wtedy... patrzę na zdjęcie, które mi koleżanka zrobiła i widzę, że prawe... chyba że obuoczna jestem...

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Praworęczny , lewonożny ,prawe oko. Chyba też lekki przekręt mam jakiś.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Domyślnie

Lewym, bom leworęczny Skoro już prowadzimy taki luźny temat, mam pytanko - czy podczas kadrowanie zamykacie drugie, niepatrzące w wizjer oko? Ja się złapałem na tym, że trzymam je otwarte.
    Pozdrawiam i Wesołych Świąt :-)
    Michał

--
    www.uwm.edu.pl/myszki - galeria fotografii Studenckiego Fotograficznego Koła Naukowego

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja nie zamykam, przykladam lewe tak jak pisalem klika stron wczesniej. Czas lapania ostrosci po zamknieciu i otworzeniu to czesto moment kiedy ucieka upragniony kadr :P

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

A zauważyliście że w oku którym zazwyczaj fotografujecie z czasem pogarsza się ostrość widzenia?
    Zdjęcia robię lewym i zawsze na tym miałem ok 0.5D mniejsza wadę niż na prawym. (L: -1.25D, P:-1.75D). Z czasem przy każdej wizycie zmieniałem moce (po wcześniejszym badaniu komputerowym) aż na dzień dzisiejszy mam L: -2.25D, P: -1.75D.
    Co gorsze w moim wieku (22 l.) Pani Doktor powiedziała, że pogorszenie w tym jednym oku nie jest wynikiem ogólnego rozwoju człowieka bo takie wady zazwyczaj zatrzymują się wraz z dojrzewaniem a dla oka przyjmuje się granice ok 20 lat.
    Zastanawiam się czy nie lepiej robić fotki na LV
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Domyślnie

robię na zmianę, jak jedno się zmęczy to walę drugim. Kiedyś focilem tylko prawym, ale bywa tak że cały dzień z aparatem przy twarzy to i oko trzeba co jakiś czas zmienić teraz nie robi mi różnicy którym okiem strzelam

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja patrzę i prawym i lewym naraz ...bo robię PSixem z kominkiem ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Ciucias Zobacz posta
    Skoro już prowadzimy taki luźny temat, mam pytanko - czy podczas kadrowanie zamykacie drugie, niepatrzące w wizjer oko?
    Ja mam jeszcze lepsze pytanko? Czy ktoś, w pierwszych dniach uzytkowania lustra miał problem z odczytaniem parametrów na matówce?:grin: Mi za cholere to nie szło, nie wiedziałem czy patrzę za blisko, czy za daleko i nie wiedziałem "kto ma problem"? Dopiero po jakimś czasie gdy skupiłem się na samym obrazie, kątem oka można było zauważyć, że czas, przysłona same się "ostrzą"..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów