a jeszcze jedno kazdy fotobank zgrywa rawy? czy tylko jpegi?
a jeszcze jedno kazdy fotobank zgrywa rawy? czy tylko jpegi?
Zadam dodatkowe pytanie - pod jaki komp (chipset plyty glownej) bedziesz podpinal (planowany) databank?Zamieszczone przez Loram
Jesli to cos z rodziny VIA to mozesz miec problemy z DM - poszukaj na forum...
sam mam DM III i nie mam problemow (hdd nie WD i komp nie Via) :cool:
płyta DFI Infinity NFII UltraZamieszczone przez KrzychK
chipset nVidia nForce II
HDD Maxtor 6Y160M0
Dla mnie bardzo istotna jest niezawodoność i odczyt RAW, wbudowany czytnik CF będzie miłym dodatkiem - nie trzeba się pipcyć z kablami
Czy DigiMate III czyta RAW'y ??
Ostatnio edytowane przez Loram ; 08-07-2006 o 19:14
ma wbudowane czytniki, ma wymienna baterie, czyta karty (rawy czy jpg - wszystko jedno).Zamieszczone przez Loram
Apacer używa baterii od Nokii 3310 (a te są tanie jak barszcz - za 10 zł mozna kupic ) Rawy oczywiście zapisuje
no ba,jako dysk przenosny do jakichkolwiek danych jest bardzo dobryZamieszczone przez KrzychK
![]()
Czy Apacer wykorzystuje w pelni USB 2.0 High Speed?
W jakim czasie zrzuca powiedzmy 1 GB danych z karty na dysk?
Zrobiłem mały teścik mojego nowego DigiMate III z dyskiem Samsung MP0804H 80 GB 5400 RPM 8 MB cache, oto wyniki:
1. kopiowanie z karty 1 GB Pretec Cheetah 80x bezpośrednio do fotobanku 969 MB, 140 plików RAW - czas 7m 47sek
2. kopiowanie z karty 1 GB Pretec Cheetah 80x bezpośrednio do fotobanku 971 MB, 292 pliki JPG - czas 7m 49sek
Wydaje mi się, że czasy są przyzwoite, ale chyba nabędę drugą, taką samą kartę, bo jak coś ciekawego się trafi, to nie będzie na czym cykać.
Loram, napisz ile Cię wyszedł cały ten zestaw? I gdzie kupowałeś?
Jak można widzieć
Rozumiem, że to najlepsza opcja w tym przedziale cenowym?
A nie wyjdzie jakoś "na dniach"* DIGIMATE IV?
*na przestrzeni najbliższych tygodni/miesięcy
DigiMate III kupiłem w I.M.M.-FOTO na Zamenhofa za 189,99 a dysk w siriusie na Kościuszki za 295 czyli razem 484,99 co nam daje cenę z allegro z dyskami 40GB, a nie 80GB. Wystarczy trochę poszukać i pokombinować.Zamieszczone przez Zielony
Nie mam pojęcia czy i kiedy wyjdzie DigiMate IV??:
Ten zestaw, który sobie wybrałem moim zdaniem jest bardzo dobry i dla mnie w zupełności wystarczający, a przede wszystkim za rozsądne pieniądze