Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Canon 10-22 i cokin p

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Mam holder szerokokątny i przy 10 mm jest minimalna winetka łatwo do usunięcia w PSie... jest to oczywiście mocowanie na jeden filtr... czasem brakuje drugiego mocowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1 Zobacz posta
    Mam holder szerokokątny i przy 10 mm jest minimalna winetka łatwo do usunięcia w PSie... jest to oczywiście mocowanie na jeden filtr... czasem brakuje drugiego mocowania.
    A jak to mocujesz do tego obiektywu? Przez pierscien 77mm->cokin?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja mocuje przez pierscien i efekty sa TAKIE

Coś już napisał Awatar petryczk
    Miasto
    Juz niestety spowrotem w Polsce - Warszawa

Domyślnie

A czy ktos z Was probawal tego wiekszego systemu Z-PRO? Zbieram sie do przesiadki na 30D ale mam 10-22 Canona i zastanawiam sie jaki bedzie efekt (holder jest na 3 filtry z tego co wiem (oryginalny). pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jacab1 Zobacz posta
    To znaczy Z-PRO? Myslalem ze on ma wiecej mocowan?
    Ostatnio edytowane przez petryczk ; 06-06-2007 o 19:28 Powód: Automerged Doublepost
    Dopiero zaczyna :-D
    MOJE PLFOTO
    Puszka30D; Szkla: Canon 10-22mm; 50mm f1.8 MK I; 24-105 L f4 IS;
    Statyw Manfrotto 3001BN+Head, Lowepro Nature Trekker AW II i troche innych szpargalow...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petryczk Zobacz posta
    A czy ktos z Was probawal tego wiekszego systemu Z-PRO? Zbieram sie do przesiadki na 30D ale mam 10-22 Canona i zastanawiam sie jaki bedzie efekt (holder jest na 3 filtry z tego co wiem (oryginalny). pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

To znaczy Z-PRO? Myslalem ze on ma wiecej mocowan?
    Nie - jest holder szerokokątny do systemu P różniący się od zwykłego liczbą szufladek właśnie. Z-Pro jest chyba dramatycznie drogie i mi osobiście trudno byłoby wydać tyle kasy na plastikowe szybki o dość marnej jakości...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał Awatar petryczk
    Miasto
    Juz niestety spowrotem w Polsce - Warszawa

Domyślnie

nie jest tak zle - w zestaiwe z trzema szarymi polowkami dalem 380 zlotych (130 dolcow). Problem mam tylko z polarem bo drogi pieronsko jest a jescze nie moge sie wywiedziec czy jest to okragly czy 4-katny (tak wyglada an zdjeciach)...wiec nie bardzo rozumiem jak tym krecic...
    Dopiero zaczyna :-D
    MOJE PLFOTO
    Puszka30D; Szkla: Canon 10-22mm; 50mm f1.8 MK I; 24-105 L f4 IS;
    Statyw Manfrotto 3001BN+Head, Lowepro Nature Trekker AW II i troche innych szpargalow...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Temat stary, ale nie chcac zakladac nowego ten bedzie najodpowiedniejszy do zadania tego pytania:

Niedlugo bede mial Canona 10-22 i raczej dokupie do niego jakis filtr ochronny, bedzie nim uzywana przeze mnie juz w 2 szklach HOYA HMC. Czy ktos moze mi powiedziec, czy filtr bedzie w jakikolwiek sposob winietowal w 10mm? W innych szklach jest ok, jednak to bardzo szeroki zoom i do tego pod EF-S wiec tym bardziej jest szansa na winietke.
    HOYA HMC bedzie ok, czy myslec nad zakupem czegos w wersji "SLIM" ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Używam hoya hmc super i nie zauważyłem winietowania (poza tym, które sam obiektyw wprowadza).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ok wlasnie o to chodzilo A tak wogole, masz Super HMC ale bez dopisku Pro1 (dla pewnosci) ??

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów