Cytat Zamieszczone przez Coronado
Jeszcze raz prosilbym osoby, ktory nie wystawiaja i nie planuja o napisanie kilku slow dlaczego.
jako amator swoje zdjecia robie z pasji, a nie z przymusu. chce by podobaly sie i mi, i innym! jesli komus moje zdjecie spodobaja sie do tego stopnia, ze chcialby je miec, to moge mu je dac/odsprzedac (w zaleznosci od dalszego losu zdjecia: wykorzystanie komercyjne - to odsprzedam, niekomercyjne - za free). taka zainteresowana osoba moim konkretnym zdjeciem polechtala by moje ego i to juz by mi wystarczylo - natomiast osoba chcaca kupic ode mnie zdjecie cebuli lub myszki do komputera (taki przyklad) nie podniosla by moich morali wiec nie jestem tym zainteresowany, chodz nie do konca - mianowicie: kasa to kasa i jesli by ktos zlecil mi sfocenie cebuli, budzika lub myszki do kompa za konkretna kase to moge sprobowac - ale kasa jest wowczas wazna, jako rekompensata za brak satysfakcji, ze zrobilem cos na tyle dobrze, ze sie ludziom podoba. natomiast sam nie bede wysilac sie fotografowac cebuli, budzikow itd a nastepnie oczekiwal, czy ktos to kupi (szkoda i sprzetu, i mojego czasu).