Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Wątek: No to Krzywousty powiedział papa

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Snowboarder - popieram.
    Już idąc na studia pogodziłem się z myślą o wyjeździe. Obecnie szukam jakiegoś dobrego laboratorium, w którym będę mógł się zaczepić. Tutaj czeka mnie jedynie wolontariat, ewentualnie robota za 1 kzł miesięcznie. Kpiną jest to, że pracując dorywczo w czasie studiów zarabiałem kilka razy więcej niż mogę zarobić w zawodzie. Poza tym - przy obecnej sytuacji nie mam co liczyć na rozwój tak bezbożnej dziedziny nauki jak biotechnologia. O innych, mniej materialnych mankamentach tego kraju nie wspomnę, bo po co się powtarzać.
    Tak więc zabieram stąd co najcenniejsze, a mianowicie swą drugą połowę i aparat, i spadam. Najlepiej do Nowej Zelandii. Bo dalej się nie da.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ciężko Ci to zrozumieć, co? Może dlatego, że Polskę znasz w tej chwili głównie z telewizji i lektury portali? Bo coś nie wydaje mi się, że co tydzień latasz, jeździsz po wioskach/miasteczkach i badasz nastroje... A opinie wypowiadasz co najmniej takie jakbyś to robił. Ba, jakbyś był specjalistą w tej (polityka, socjologia, whatever) dziedzinie.

Ja też do Polski jeżdzę ostatnio chyba nawet rzadziej niż raz na rok. I choćby z tego względu nie miałbym na tyle bezczelności, żeby napisać to co Ty powyżej. Owszem, można się z troską zapytać, zasugerować... ale mieszać z błotem... nie, przepraszam, z gównem wszystkich tych, którym jednak mimo wszystko, się chce, nie idą na łatwiznę tak jak Ty czy ja - to jest żenada. To jest Ziobro

muflon,ale tu chodzi o tych 400, o ktorych mowil Jac. nie o caly narod,patriotyzm i inne takie.
    to ta '400' robi (za nieprzeproszeniem) burdel, niezaleznie od orientacji politycznej...
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony

Domyślnie

To najwiekszy blad (jak do tej pory) obecnej koalicji, moga za to zaplacic glowa...

P.S. Przypominaja mi sie najlepsze skecze Monty Pythona, sytuacja ma wiele z nimi wspolnego.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

I jeszcze coś: takich, którzy mogą wyjechać jest... no, niech będzie 30%. Zostaną ludzie po czterdziestce, wieś, niewykwalifikowani, nie znający języka. Liczmy na oko 30 milionów. Jaką masz dla nich radę Wujku Dobra Rada? Czy taką jak w kawale o Gorbaczowie i Reaganie: "a to nas nie obchodzi"?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    ... ale mieszać z błotem... nie, przepraszam, z gównem wszystkich tych, którym jednak mimo wszystko, się chce, nie idą na łatwiznę tak jak Ty czy ja - to jest żenada. To jest Ziobro
    to zes teraz przywalil kolego :-( Mialem cie za bystrzejszego...
    Wiec tlumacze - nigdzie i nigdy nie zmieszalem z gownem nikogo,
    kto mieszka w Polsce, uzylem przenosni, gdzie gownem na srodku
    domu sa kolejne rzady i uklady wszelkich masci zmieniajace sie
    co pare lat i ciagle na gorsze.
    Ten sprzatajacy to wlasnie przecietny Polak, ktory tyle z tego ma,
    ze musi... wlasnie sprzatac. I zyc slepa nadzieja, ze kiedys bedzie
    lepiej...
    Ja po prostu chce wam pomoc, jesli chocby jedna, dwie osoby
    sie zastanowia i powiedza sobie: "czemu nie sprobowac, moze
    rzeczywiscie mozna zyc spokojnie bez zawracania sobie glowy
    ciaglym sprzataniem gowna" to juz bedzie cos...

ales muflon dal, naprawde... :-(

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Pozostaje tylko szczekanie psow przy drodze...
    Za niedługo w polsce to psy będą szczekać ****mi, sraki ptakać a ludzie będą krakowali do maszerowa...

A tak w ogóle, to widzę, że zanosi się na kolejny topic do zamknięcia,
    albo przeniesienia do PRALNI
    Bo polityczny...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n
    Snowboarder - popieram.
    Już idąc na studia pogodziłem się z myślą o wyjeździe. Obecnie szukam jakiegoś dobrego laboratorium, w którym będę mógł się zaczepić. Tutaj czeka mnie jedynie wolontariat, ewentualnie robota za 1 kzł miesięcznie. Kpiną jest to, że pracując dorywczo w czasie studiów zarabiałem kilka razy więcej niż mogę zarobić w zawodzie. Poza tym - przy obecnej sytuacji nie mam co liczyć na rozwój tak bezbożnej dziedziny nauki jak biotechnologia. O innych, mniej materialnych mankamentach tego kraju nie wspomnę, bo po co się powtarzać.
    Tak więc zabieram stąd co najcenniejsze, a mianowicie swą drugą połowę i aparat, i spadam. Najlepiej do Nowej Zelandii. Bo dalej się nie da.
    Tylko nie zapomnij odddac kasy za nauke w tym tez za studia, profesorom ktorzy jednak nie wyjechali i za gowniane pieniadze cie tutaj nauczyli na takim poziomie ze z szcunkiem wszedzie patrza na ludzi wykrztalconych w PL...

Takie podejscie jest teraz modne, wez ile udzwigniesz i uciekaj...

Snowborader - super jest w USA, powiedz Wats0n'owi ile by zaplacil za studia?

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Jac zapraszam do mnie do Wałbrzycha...jak nie zgubisz zawieszenia na pierwszych 50 metrach bedziesz mistrzem. W moim pięknym mieście jest 4 zarządców dróg i żaden nic nie robi. W zimie jest jeszzce fajniej, bo pługi jeżdża z podniesionymi pługami bo nie mogą odsnieżać dróg, które zarządza ktoś inny. Poza tym na remont innych dróg też nie moze miasto wydać złamanego grosza bo nie ma do tego prawa...nie ma prawa wyremontować drogi która jest w mieście...Czy nie mogło by być tak, ze w momencie przekroczenia tabliczki z napisem Wałbrzych (w tym wypadku) zarządcą dróg staje się prezydent miasta albo osoba mu podległa a nie jakiś pan z Wrocławia, który gówno wie o dziurach w moim mieście ??

4000 pln na miesiąc to nie są gówniane pieniądze...wybacz....
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick
    Jac zapraszam do mnie do Wałbrzycha...jak nie zgubisz zawieszenia na pierwszych 50 metrach bedziesz mistrzem. W moim pięknym mieście jest 4 zarządców dróg i żaden nic nie robi. W zimie jest jeszzce fajniej, bo pługi jeżdża z podniesionymi pługami bo nie mogą odsnieżać dróg, które zarządza ktoś inny. Poza tym na remont innych dróg też nie moze miasto wydać złamanego grosza bo nie ma do tego prawa...nie ma prawa wyremontować drogi która jest w mieście...Czy nie mogło by być tak, ze w momencie przekroczenia tabliczki z napisem Wałbrzych (w tym wypadku) zarządcą dróg staje się prezydent miasta albo osoba mu podległa a nie jakiś pan z Wrocławia, który gówno wie o dziurach w moim mieście ??

Mattnick, nic nie wiesz o zarzadzaniu drogami i dlatego wydaje ci sie to dziwne ;-) sa drogi powiatowe, wojewodzkie krajowe, maja rozne priorytety, kto inny jest ich wlascicielem i kto inny za ich remonty placi, to ze system nie bangla nie jest wina taliego podzialu tylko ludzi ktorzy za to w tym "rejonie" odpowiadaja plus pewnie wiadomo notoryczny brak kasy, ja nikogo nie bronie, bo sam jezdze troche po polsce i wiem jak to wyglada :-(.

Cytat Zamieszczone przez mattnick
    4000 pln na miesiąc to nie są gówniane pieniądze...wybacz....
    haha - taka ma oficjalna pensje? czy dorobia na boku bo wiesz mozna powiedziec ze nie ma co narzekac bo jak by sie pracowalo na 5 etatow to z 1k bylo by 5k ;-)...

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Mattnick, nic nie wiesz o zarzadzaniu drogami
    To Tobie się tak wydaje...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów