Chodziło o przycisk A.
Dzieki za odpowiedz.
Chodziło o przycisk A.
Dzieki za odpowiedz.
i tez byc narzekal.. s9500 ma tendencje do rozmywania szczegolow po bokach.. pod tym wzgledem s5500/5600 jest znacznie lepszy.. sam kiedys myslalem o s9500 jako backup ale odpuscilem sobieZamieszczone przez poison
??:
to tak by nie bylo Ci zal, ze kupiles s3 :smile: .. nie ma aparatow idealnych :-(
Nie ma co sie denerwować. Mnie w S1 też latała - ale teraz ani drgnie. Wystarczy na tych wypustkach tulejki nakleić malutkie paski cienkiej papierowej taśmy klejącej (taka żółtawa do malowania). Z zewnątrz nic nie widać, nic się nie telepie, chwyt pewnyZamieszczone przez poison
![]()
rozumiem że to ma cholerny wpływ na wykonywane zdjęcia ?Zamieszczone przez FOTOGRAF
A wracając do tematu, odradzam ci jakiekolwiek filtry ochronne w kompakcie z tulejką. Przy pierwszym lepszym zdjęciu pod mniejsze lub większe slońce dostaniesz flary od środka i nawet 12 powłok ci nie pomożecpl ok ale uv już sam kiedyś przerabiałem i momje doświadczenia są negatywne, pozdr
Ostatnio edytowane przez satriani ; 11-07-2006 o 20:41
Ma to wplyw na twoj image i dobre samopoczucie.Zamieszczone przez satriani
A dobre samopoczucie to bardzo wazny element udanego zdjecia![]()
Zamieszczone przez sebastek
panie majster..... to dzialasiedzi i nie drgnie
akurat mialem tasme do odcinania i jest git![]()
flary tez mialem ... zniknęły po przemalowaniu tulejki od srodka na czarno, oraz zamianie srebrnego filtra na czarny UV. Tuleje mam od selco i siedzi pierunsko dobrze.Zamieszczone przez satriani
tulejki selco niestety nie siedza jak zloto przynajmniej na S1Zamieszczone przez poison
moja tez lata i powiedziano mi w sewisie Canona ze oryginalna tez moglaby latac choc jest mniejsze prawdopodbienstwo ale wieksza roznica w cenie![]()
NIe wiem w czym problem, wystarycz włożyć kawałek cienkiego popieru pod gwint i trzyma się jak obiektyw w lustrzance. Ja to zrobiłem pierwszego dnia i bez kłopotu.
Tulejka 52mm do S2 od www.eltec.pl nie lata nic a nic.Zamieszczone przez FOTOGRAF
Siedzi perfekcyjnie, bez luzów.