Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: fuszera s3 is

eska
    Guest

Domyślnie

Chodziło o przycisk A.
    Dzieki za odpowiedz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poison
    ... a moglem miec fuji 9500.
    i tez byc narzekal.. s9500 ma tendencje do rozmywania szczegolow po bokach.. pod tym wzgledem s5500/5600 jest znacznie lepszy.. sam kiedys myslalem o s9500 jako backup ale odpuscilem sobie ??:

to tak by nie bylo Ci zal, ze kupiles s3 :smile: .. nie ma aparatow idealnych :-(

sebastek
    Guest

Domyślnie

kupilem aparat za 1700 plnów - pomyslalem canon, solidna firma i co.....

cos lata w srodku, nie wiem co ale wkurza mnie. chyba nie mam podstaw do korzystania z gwarancji skoro dziala

odrazu zakupilem tulejke i filtr ochronny TAMA. tulejka ma ********e luzy. lata jak jew po pustym sklepie. myslalem ze to wina tulejki wiec poszedlem do sklepu po kinga. king tez lata. ilekroc lapie za obiektyw chcac zrobic zdjecie bierze mnie cholera.

... a moglem miec fuji 9500.

czy ktos kupic moze orginalna tulejke ktora nie latala ??
    Nie ma co sie denerwować. Mnie w S1 też latała - ale teraz ani drgnie. Wystarczy na tych wypustkach tulejki nakleić malutkie paski cienkiej papierowej taśmy klejącej (taka żółtawa do malowania). Z zewnątrz nic nie widać, nic się nie telepie, chwyt pewny

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    tez osobiscie nie przepadam za srebnym...
    rozumiem że to ma cholerny wpływ na wykonywane zdjęcia ?
    A wracając do tematu, odradzam ci jakiekolwiek filtry ochronne w kompakcie z tulejką. Przy pierwszym lepszym zdjęciu pod mniejsze lub większe slońce dostaniesz flary od środka i nawet 12 powłok ci nie pomoże cpl ok ale uv już sam kiedyś przerabiałem i momje doświadczenia są negatywne, pozdr
    Ostatnio edytowane przez satriani ; 11-07-2006 o 20:41

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez satriani
    rozumiem że to ma cholerny wpływ na wykonywane zdjęcia ?
    Ma to wplyw na twoj image i dobre samopoczucie.
    A dobre samopoczucie to bardzo wazny element udanego zdjecia

poison
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebastek
    Nie ma co sie denerwować. Mnie w S1 też latała - ale teraz ani drgnie. Wystarczy na tych wypustkach tulejki nakleić malutkie paski cienkiej papierowej taśmy klejącej (taka żółtawa do malowania). Z zewnątrz nic nie widać, nic się nie telepie, chwyt pewny

panie majster..... to dziala siedzi i nie drgnie
    akurat mialem tasme do odcinania i jest git

maciejza
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez satriani
    Przy pierwszym lepszym zdjęciu pod mniejsze lub większe slońce dostaniesz flary od środka i nawet 12 powłok ci nie pomoże cpl ok ale uv już sam kiedyś przerabiałem i momje doświadczenia są negatywne, pozdr
    flary tez mialem ... zniknęły po przemalowaniu tulejki od srodka na czarno, oraz zamianie srebrnego filtra na czarny UV. Tuleje mam od selco i siedzi pierunsko dobrze.

Wisnia
    Guest

Domyślnie

slyszalem ze firma eltec.pl sprzedaje tulejki firmy selco i siedza jak złoto. pojade osobiscie w poniedzialek do nich i sprawdze czy beda graly. o lataniu powoli zaczynam zapominac zreszta nie zdarza mi sie trzasac aparatem
    tulejki selco niestety nie siedza jak zloto przynajmniej na S1
    moja tez lata i powiedziano mi w sewisie Canona ze oryginalna tez moglaby latac choc jest mniejsze prawdopodbienstwo ale wieksza roznica w cenie

Dopiero zaczyna Awatar DeltaFOX

Domyślnie

NIe wiem w czym problem, wystarycz włożyć kawałek cienkiego popieru pod gwint i trzyma się jak obiektyw w lustrzance. Ja to zrobiłem pierwszego dnia i bez kłopotu.

sebik
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    w s1 is , s2 is, s3 is w kazdym z tych modeli tulejka lata! mogles kupic s2 is, s3 is to wieksze szumy, wiecej mpx, czarny kolor i wiekszy lcd.
    Tulejka 52mm do S2 od www.eltec.pl nie lata nic a nic.
    Siedzi perfekcyjnie, bez luzów.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów