rowniez pawilem sie nim, ale nie nazwalbym go najlepszym zawansowanym kompaktem. baiwlem sie r-1 i ten wlasnie aparat bym nazwal najlepszym...Zamieszczone przez sali128
rowniez pawilem sie nim, ale nie nazwalbym go najlepszym zawansowanym kompaktem. baiwlem sie r-1 i ten wlasnie aparat bym nazwal najlepszym...Zamieszczone przez sali128
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Moim zdaniem nie ma co porównywać R1 do S3 bo to jakby inne aparaty. R1 to kompakt, który próbuje udawać lustrzanke (z wszystkimi wadami kompakta i lustrzanki), a S3 jest poprostu naprawde niezłym kompaktem i nie udaje czegoś czym nie jest.
A może z wszystkimi ZALETAMI kompakta i lustrzanki???Zamieszczone przez Hellfire
Zaleta lustrzanki sa np wymienne obiektywy (wada w sumie tezZamieszczone przez jotes25
). Czy na pewno R1 ma wiec WSZYSTKIE zalety?
![]()
No własnie. Co dla jednego jest zaletą, dla innego może być wadą. Dlatego nie dyskwalifikowałbym tego aparatu. A wręcz przeciwnie. Może nie ma samych zalet, ale na pewno byłby to pierwszy aparat, który kupiłbym, gdyby nie lustrzanki. Najpoważniejszą wadą wydaje się ... cena, ale być może jest ona uzasadniona jakością obiektywu.
Rozmowa odbiega nieco od tematu, ale jesli chodzi o klase kompaktow to nie ma nic lepszego na rynku od Sony R1. I szczerze mowiac, jesli ktos ma kupic 350D i nie ma zamiaru zmieniac kita na cos lepszego, ani rozbudowywac systemu (a duzo jest takich osob) to zdecydowanie polecam mu R1 - jakosc zdjec jest o niebo lepsza niz z Canona z podstawowym obiektywem.
Ludzie!Zamieszczone przez poison
Mialem S2 i kupilem orginalna tulejke CANONA i zadnych luzow nie miala!
Wkurza mnie takie glupie gadanie, ze sa luzy, jak macie jakies denne tuleje :/
Kupcie orginal i nie bedzie problemow i lamentow na forum - tyle mam do powiedzenia...
Co do opcji makro 0 cm...
prawda tyle ze to nie makro
a supermakro ;]
a zdjecia robi ładnie... tylko przy tym 0 trzeba uważać... bo można sobie kuku w soczewkę zrobić :]
jedyna wada S3 to jezeli jest mało światła to robi ziarenka
S3 ma fatalnie duże aberacje, praktycznie na każdym zdjęciu.
Potworne szumy już widać przy ISO200. Jestem średnio zadowolony z tego sprzetu, spodziewalem sie czegoś lepszego. Wczesniej uzywalem Olympusa C-4000 Zoom i zdjęcia były o niebo lepsze. Cale szczeście S3 ma mnóstwo innych zalet lecz nie wpływają one na jakość końcową...zdjęcia![]()
Ostatnio edytowane przez Lukalago ; 08-08-2007 o 09:01
Dzięki takiemu Super Macro 0 cm to można zrobić fotkę paprochom na przedniej soczewce
Pozdrawiam:
Maciej H.
..Aby mój talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty.
Made in Japan za parę papierów, kilka bajerów by zginać frajerów...
Canon EOS 60D + EF-S 18-135 IS