S3 to nie jest fuszera, nie bez powodu otrzymał tytuł "best in class" na dpreview. Szumy są mniejsze niż w S2, lepiej lapie ostrość w ciemniejszych pomieszczeniach.
S3 to nie jest fuszera, nie bez powodu otrzymał tytuł "best in class" na dpreview. Szumy są mniejsze niż w S2, lepiej lapie ostrość w ciemniejszych pomieszczeniach.
ja tam jestem zadowolona z mojego s3 :grin: ale to pewnie dlatego,ze dopiero zaczynam sie bawic w te klocki:wink:
co do tego latania w środku - podejrzewam że jest to czujnik położenia - stąd aparat wie w jakiej pozycji go trzymasz (pion/poziom)Zamieszczone przez poison
A jeszcze co do tulejek - też kupiłem tulejke Tama i siedzi jak złoto! Ani drgnie! Taka czarna z napisem S3Bardzo jestem zadowolony
![]()
Tą tulejkę masz 52 czy 58mm ? Nie winietuje ?
52 nie winietuje to tym bardziej 58 nie powinnaZamieszczone przez Yacek
Sprawdzał ktoś czy tuleja 58mm nie zasłania nieco błysku lampy ?
Zamieszczone przez Yacek
nawet 52 przy makro zaslania calkiem sporo
Bawiłem sie przed chwilą S3 is i stwierdzam, że to całkiem fajny aparat. Fajnie było by mieć stale wyświetlany histogram i linie złotego podziału w wizjerzeAle mimo wszystko do mojego biednego trabanta nie ma startu...
S3 is to naprawdę fajny aparat. Moim zdanem chyba najleprzy w klasie "zawansowane kompakty".Bawiłem się nim trchę i spodobał mi się...Jeśli miałbym kupować zamiast mojej nowej 350D kompakta,to z pewnością byłby S3 Is. Ale nie rozumiem o co choodzi z tym macro od 0cm??:-|
Ta macro od 0cm, to przesada, żeby obiektyw łapał ostrość to tak przynajmniej od 2cm.