Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: 5D i skrzypiąca klapka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi
    @Slavko - skoro wydaje się tyle kasy na gażety to oczekuje się jakości a ja mam wrażenie, że ta klapka zaraz mi pęknie - stąd wątek. No ale nikt Cię nie zmusza do czytania "bezsensownych wątków"
    Skoro większości nic nie skrzypi, bo być może wniosek jest taki, że nasz trefny aparacik - znaczy się gadżet... A tak na marginesie - canon pusicił niegdyś taki aparacik EOS 5 (bez literki "d"). Był strasznie plastikowy, trzeszczał, giął się itd. Dzisiaj to jedna z legendarnych puszek - może więc warto pomyśleć i odkryć, że klapka nawet ta trzeszcząca nie robi zdjęć... Może warto ten "gadżet" wziąć do ręki i zrobić kilka zdjęć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi
    Witam,

strasznie denerwuje mnie w moim 5D skrzypiąca klapka od pomieszczonka na kartę CF. Gdy robię zdjęcia to tak trzymam korpus, że wnętrzem dłoni naciskam na zamkniecię karty i plastik ten skrzypi jak byle jakie pudełeczko.

Czy macie podobne odczycia (użytkownicy 5D) czy też to tylko przypadłość mojego egzemplarza lub samej klapki.

pozdrawiam
    w 300-tce, w 20-stce i teraz w 5-tce skrzypiało i skrzypi, taki urok tego sprzętu, to jest panie canon

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

skrzypi jak cholera.... !!! a migawka robi takie wkurzające KLIK! nonsens.... ja swój aparat oddam zaraz do serwisu bo juz wytrzymać nie mogę.... olać fotografowanie... ale to skrzypi i klika na dodatek..... ZGROOOOOOZA!!!!!!
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    skrzypi jak cholera.... !!! a migawka robi takie wkurzające KLIK! nonsens.... ja swój aparat oddam zaraz do serwisu bo juz wytrzymać nie mogę.... olać fotografowanie... ale to skrzypi i klika na dodatek..... ZGROOOOOOZA!!!!!!
    ja nie jestem nieprzytomnie zakochany w swoim canonie, jak coś skrzypi to wprost o tym mówie, canon, puszki ma delikatnie mówiąć ...delikatne, weż do ręki nikona d 200, szkoda ze canon sie opier.ala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekp
    ja nie jestem nieprzytomnie zakochany w swoim canonie, jak coś skrzypi to wprost o tym mówie, canon, puszki ma delikatnie mówiąć ...delikatne, weż do ręki nikona d 200, szkoda ze canon sie opier.ala
    Tutej chyba nie chodzi o "nieprzytomne zakochanie", a po prostu o zdrowy rozsądek... Myślę, że ruchoma klapeczka na prawo czasem skrzypnąć... Co do Nikona.... No cóż - kiedyś nawet byłem użytkownikiem tych aparatów i szczerze mówiąc wolę skrzypiącą klapkę od wstrętnie odchodzącej gumy. Co do faktycznej wytrzymałości nie zauważyłem do tej pory różnic - w tej samej klasie są pod tym względem bardzo podobne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko
    Tutej chyba nie chodzi o "nieprzytomne zakochanie", a po prostu o zdrowy rozsądek... Myślę, że ruchoma klapeczka na prawo czasem skrzypnąć... Co do Nikona.... No cóż - kiedyś nawet byłem użytkownikiem tych aparatów i szczerze mówiąc wolę skrzypiącą klapkę od wstrętnie odchodzącej gumy. Co do faktycznej wytrzymałości nie zauważyłem do tej pory różnic - w tej samej klasie są pod tym względem bardzo podobne.
    ta klapka szkrzypi podczas uzytkowanie i rozumiem zdenerwowanie użytkownika, w sprzecie za 14 kzł ( ze szkłem) nie powinno byc takich rzeczy, nie widziałeś chyba d200, bo to jest super puszka, niestety zdjecia robi tragiczne,tak więc nie ma alternatywy i te skubańce z canona dobrze o tym wiedzą

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

małe sprostowanie D200 nie robi tragicznych zdjęć tylko bardzo szumi od ISO 400.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    małe sprostowanie D200 nie robi tragicznych zdjęć tylko bardzo szumi od ISO 400.
    Patrz moja stopka ;-)
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    jak zwał tak zwał, jakościa fotek został w tyle za canonem, jednak to canon powinien się uczyć jak budować puszki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekp
    jak zwał tak zwał, jakościa fotek został w tyle za canonem, jednak to canon powinien się uczyć jak budować puszki
    Canon powinien uczyć się od Nikona jak robić puszki (coś w tym jest), a Nikon powinien uczyć się od Canona jak robić dobre pod względem techniczno-jakościowym zdjęcia (coś w tym jest). Skoro aparat fotograficzny służy do robienia zdjęć (chyba się nie mylę), to wybieram ten który robi lepsze zdjęcia, nawet jeśli coś mu skrzypi (bo tego nie ma na zdjęciu). Jeśli ktoś zrobi połączenie obu zalet w jednej puszce (liczyłem na Minoltę - ale... wiemy co się stało) to byłoby super, ale myślę, że nie prędko się to stanie.
    Co do skrzypienia - k...a mi nic nie skrzypi - więc się nie dziw, że nie rozumiem Twojego biadolenia. Co do D200 - a właśnie, że miałem w ręku - i uważam, że to dobry aparat. Tyle tylko, że jak każdy aparat ma swoje wady i zalety (podobnie zresztą jak 20D, 30D, 5D itd.)

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów