Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Jaka karta graficzna

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie Odp: Jaka karta graficzna

No raczej nie ma. Te CUDA to tylko nVidia robi A czy one , znaczy te CUDA coś dają ? Raczej nie, chyba, że coś się zmieniło. Sam Adobe implementuje bardziej OpenGL a nvidia się też chwali swoimi kartami . Ogólnie czytając różne wypowiedzi zdania są podzielone.

Uzależniony

A jaką dobrą kartę DDR2 polecicie pod CS3, z pasywnym chłodzeniem, z rozdzielczością 2560x1440 w DVI, celem tylko grafika i praca ze zdjęciami? (procesor Core2Duo E8400 3GHZ). CS3 współpracuje lepiej z konkretnymi rodzajami kart?

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Jakiś czas temu, myślałem że mi karta grafiki przyśpieszy photoshopa, kupiłem, wymieniłem i nic to nie dało w procesach photoshopa, ale dziś jestem zadowolony bo w najnowszego hitmana mogę spokojnie grać na wysokich detalach ale na ultra już się tnie : 0

Do savage67 CUDA to bardzo dobra technologia tylko trzeba wiedzieć jaki program ją wyk. np. Adobe Premiere CS6 ma silnik CUDA a Adobe After Effects nie - do aftera lepiej kupić dobry procek niż kartę np. i72600k i nigdy nie xeon ponieważ to procek do serwerów (sam robiłem test dwóch komputerów z tą samą konfiguracją i w After z i7 miał 50% szybszy czas renderu od xeona). Cuda do filmów z canonów 7/5D widocznie przyśpiesza postprodukcje w Adobe Premiere.
    NVIDIA Quadro i Adobe Premiere Pro CS5

Ludzie... praktycznie każda nowa karta graficzna będzie dobra pod programy typu CS, PS, itp... sęk w tym by lepiej kupić dysk SSD (pod system) + RAM... dużo RAMu
    ja korzystam z laptopa ~ok. 7lat ma... i grafika daje radę... brakuje trochę ramu i wolnego na dysku C i to jest odczuwalne przy nowym LR4. Przy obecnych podzespołach to raczej zbędny temat.... Jak ktoś wcześniej pisał ile się ma kasy taką się kupuje.. są ważniejsze rzeczy na które warto zwrócić uwagę...
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów