Zamieszczone przez RobertG
Nawet nie mam siły komentować wypowiedzi experta... "za goronco"Zamieszczone przez RobertG
Janusz
Nawet nie mam siły komentować wypowiedzi experta... "za goronco"Zamieszczone przez RobertG
Janusz
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 06-07-2006 o 18:09
OKI, panowie, nie jestem ekspertem ani "ekspertem" i nie sadzę że kolega twi bedzie namiętnie fotografował monety - tylko np.robale - bo to jest wyzwanie ! statyczne kwiatki możemy foci byle czym - mamy czas i możemy ze statywem dokonywa cudów.
Dlatego poradziłem twi w pierwszym rzędzie normalny obiektyw makro (ma w koncu 5D i nie ma co stosowa półśrodków) + Raynoxa.
efekty stosowania są tu:http://www.cyberfoto.pl/miasto-krajo...3518-macro.htm
zerknij na prace np Borysa i JohnnyB (którzy do makro używają lustrzanek i Tamrona).
Jeżeli uznacie,że się myle, to pokażcie inne przykłady z zastosowaniem pierscieni i innych wynalazków.
twi pytał o rade - to jako opcje wyraziłem swoje zdanie (teraz poparte przykładem).
Poza tym radzę podziwiac prace innych kolegów i koleżanek, którzy do makro używają "małpek".
twi - jesli chcesz dalej podyskutowac ze mną, polecam maila.
pozdrawiam
Robert
ps. tez dopiero sie uczę, w związku z tym rozumiem dylematy tych, co sa na moim poziome
Jac - Twoje prace już kiedyż podziwiałem. Takiej maestrii nie osiągnłaem jeszcze z sigmą 70-300 ( z założonym Raynoxem ). Podstawowy probelm to GO
Robert
Mogłbyś dać więcej sampli ? :cool:Zamieszczone przez MMM