Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Canon eos 300v czy 3000v

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Mnie tylko szalenie zastanawia, dlaczego UCYFROWIENI ( którzy często wcale nie zaczynali od analoga, a cyfra jest ich pierwszą puchą ) gdy polecają puchę analogową - tak uparcie polecają korpusy dwucyfrowe, a czasem i jednocyfrowe ( najczęściej 5 ).

Zastanawia mnie także, dlaczego niektórzy z Was mają taki dziwny, aczkolwiek ambitny plan - kupić topowy, analogowy korpus w dobrym stanie ( może być i używany ), który następnie w szafie ma doczekać końca ery analogowej, najczęściej nawet nietknięty.

KuchatKu, wątpisz, żeby trzydziestka padła i za pięć lat?
    Muszę Cię rozczarować.
    Miałem okazję nawiązać znajomość z pewną trzydziestką ( jak to brzmi! ), która padła po niecałym roku użytkowania.
    Taki dżołk.

To jest tylko elektronika, za którą nikt nie może - nie jest powiedziane, że ten schowany w szafie topowy 1vhs, wyciągnięty w celu pokazania znajomym, też nie odmówi posłuszeństwa, gdy będziemy go w końcu chcieli użyć.

A tak lubi robić sprzęt, szczególnie ten, który wie, że nie jest już objęty gwarancją - to TYLKO głupia elektronika!

Edit:
    A co do wymienionej tu przez kogoś "wytrzymałości" korpusów 30/33 - pisał to ktoś, kto go nie miał w łapkach chyba.
    Na mnie ta seria robi właśnie wrażenie wyjątkowo delikatnej - może to przez małą obudową, która wydaje się być filigranową wręcz.
    A może przez te wszystkie "features", które sprawiają, że użytkownik nie ma ochoty pizgnąć aparatem o glebę, bo a nóż coś się oderwie.
    Na mnie osobiście lepsze wrażenie jeśli chodzi o wytrzymałość sprawiają wszystkie linie oprócz właśnie 3x.

Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez Silent Planet ; 11-07-2006 o 08:32
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Bywalec

Domyślnie

Polecam 300v [mam go osobiscie] lub 300x [jego nowsza wersja]. od starych trzysetek i 3000 różni go metalowy bagnet. Te slabsze wersje maja tylko plastykowy (plastikowy?).
    300v jest malutki i lekki, wiec czesto zabieram go i traktuje prawie jak kompakt, choc prawie wszystkie moje obiektywy sa od niego ciezsze. Jedyna wada to [dla niektorych] kolor obudowy, bo wystepuje tylko w sreberku
    Pozdro
    Canon Rulezzz

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negatyv
    Polecam 300v [mam go osobiscie]... od starych trzysetek i 3000 różni go metalowy bagnet...
    i nic więcej....
    Bez sensu.

lub 300x [jego nowsza wersja].
    Tak, właśnie. Jeśli już kupować jakąś 300 to ten!
    Wśród pozostałych 300-tek wyrożniają go:
    - szybsza migawka (1/4000 oraz x-sync 1/125)
    - E-TTL II (również w lampie wbudowanej!)
    - możliwość wyboru trybu AF (Servo/One shot/Auto)
    - funkcje użytkownika CFn
    Jak widać, blizej mu już funkcjonalnie do modeli dwucyfrowych.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 11-07-2006 o 09:45
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    i nic więcej....

Jesteś pewny ?

Początki nałogu

Domyślnie

>>Wśród pozostałych 300-tek wyrożniają go

Panel LCD z tylu obudowy, mozna udawac, ze ma sie cyfraka :-) Czasem jednak niewygodne, bo trzeba sie cofac i schylac
    Plastik niestety jest gorszy niz w 500N, mniejsze tez cyferki
    w wizjerze. Czas 1/4000 to akurat dla amatora z kitem najmniej istotne. No i 300V mozna trafic za polowe ceny 300X. Co do gwarancji... Moj 500N ma z 10 lat, zadnej awarii poza kitem, ktory wpadl do piachu i sie troszke potluk.
    Na ale podswietlane punkty ostrosci w 300X sa kosmiczne :-)

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    Jesteś pewny ?
    A co jeszcze? wyświetlacz z tyłu obudowy?

IMHO:
    300 --> 300v zmiany kosmetyczne
    300v --> 300x korzystne i znaczące zmiany konstrukcyjno-funkcjonalne
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 11-07-2006 o 10:37
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Jedyna wada to [dla niektorych] kolor obudowy, bo wystepuje tylko w sreberku
    Średnia cena puszki czarnej matowej farby w sprayu to 14 PLN... :wink:

Edit:
    Jedna mała uwaga: 300-->300v to nie zmiany kosmetyczne, lecz GRUNTOWNIE PRZEBUDOWANY KORPUS zachowujący z poprzednikiem jedynie tożsamość parametrów. Nie wierzysz - rozbierz jeden i rozbierz drugi.

Pozdrawiam...
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Polecam 300v [mam go osobiscie] lub 300x [jego nowsza wersja]. od starych trzysetek i 3000 różni go metalowy bagnet. Te slabsze wersje maja tylko plastykowy (plastikowy?).
    dlugo mialem 3000N z tym ,,plastikowym'' bagnetem i co? nic namietnie zmienialem lensy, dzialalem z przejsciowka na M42 i nic. chyba rok czasu i wszystko ok. a i w sklepach pytalem, czy ktos widzial probelm spowodowany plastikowym bagnetem - i nikt nie widzial. domyslam sie, ze metalowy moze byc lepszy gdy sie mysli o ciezkich lensach (dlugich eLkach) ale wtedy nie kupuje sie 300 czy 3000.... natomiast mialem takze analogowego 300 (nie x, nie N, tylko ,,czysty'') i byl o tyle fajny, ze mial podglad GO. i tyle. pozdrawiam.
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A ja mam aktualnie ,,czystą'' 300 i naprawdę plastikowy bagnet w niczym mi nie przeszkadza.Przynajmniej pasuje do reszty aparatu,który jest cały z plastiku
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przepraszam ze z innej bajki ale http://www.jessops.co.uk/Store/c138/...s/details.aspx tutaj jest 3000 oraz 300

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów