Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: Canon eos 300v czy 3000v

anneczka
    Guest

Domyślnie

Cyfrówkę w żadnym wypadku. I proszę mnie nie przekonywać że jestem w błędzie bo to czy tamto - po prostu ich nie trawie i tyle (zresztą nie rozumiem dlaczego tutaj wspomniano o cyfrówkach skoro dział jest poświęcony analogom). Co do używanych - nie ufam bo nie mają gwarancji. Zenita mogłam naprawiać sama ale z elektroniką sobie już nie poradzę dlatego chce mieć gwarancje że przez ten rok czy dwa mogę mieć darmowy serwis. A stać mnie na najwyżej 1300 zł (i tak płacone w ratach) - chodziło mi głównie o te aparaty które wymieniłam bo tylko na nie mnie akurat w tym momencie stać.
    Ostatnio edytowane przez anneczka ; 06-07-2006 o 19:06

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Spoko spoko, nie teraz to później się przekonasz.Nikt z nas nie twierdzi ze z nastaniem ery cyfry analog stał się zabytkiem.Wielu zapewne ma na półkach stare dobre ''kliszaki'' ale cyfra poprostu jest dużo tańsza i dlatego stała się w tak krótkim czasie ogromnie popularna.

BTW.Co w cyfrze jest takiego złego względem analoga,nie ma duszy czy cóś?
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 06-07-2006 o 21:00
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

anneczka
    Guest

Domyślnie

Nie stworzyłam tego tematu po to by dyskutować o cyfrówkach - i zapewniam że miałam wystarczający kontakt z "aparatami do robienia jpg czy tapetek na pulpit" by całkowicie się do nich zrazić się i nie chodzi tutaj o "dusze" czy inne takie głupoty (takie stwierdzenie można uznać za drwine z poglądów czy doświadczeń innej osoby :/ )
    No cóż. Kupie eos 300x - na innych miejscach byli ludzie bardziej gotowi do konkretnej pomocy. Mimo wszystko dziękuje.

Dann
    Guest

Domyślnie

Wbrew pozorom teraz jest właśnie świetny czas na kupowanie takich właśnie aparatów (300V). W zeszłym tygodniu znalazłem dla kolegi w sklepie RTVeuroAGD taki właśnie aparat (z obiektywem 28-90) za 690zł. Był w promocji bo leżał tam chyba ze 2 lata. Teraz sklepy pozbywają się analogów w cenach chyba poniżej ich zakupu. Warto więc jeszcze poszukać może się jeszcze gdzieś coś trafi. Warto też trochę potargować się w sklepie, myślę, że mogą sporo "urwać" z ceny.
    Jeśli chodzi o wybór między serią 300 a 3000 jestem raczej za 300 (szybszy AF, więcej punktów ostrości, lepsze działanie z zewnętrznymi lampami)

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tez cos widzialem w Media Markt ( czy jak to się tam pisze ) w podobnej cenie. Co ciekawe widzialem EF 50mm 1:1,8 II za 360pln to chyba nie duzo nie?
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anneczka
    Nie stworzyłam tego tematu po to by dyskutować o cyfrówkach - i zapewniam że miałam wystarczający kontakt z "aparatami do robienia jpg czy tapetek na pulpit" by całkowicie się do nich zrazić się i nie chodzi tutaj o "dusze" czy inne takie głupoty
    Hmm ... zabawne jest to Twoje zacietrzewienie w temacie cyfrowej fotografii. Zresztą myslę, że kolegom chodziło raczej o cyfrowe lustra a nie cyfrowe małpki. Ale jak to mówią "Twój cyrk, Twoje małpy". Żeby nie było to też jestem analogowcem.
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

używam modelu właśnie 300v z obiektywem kitowym 28-90 od 2 lat i jestem zadowolony. Zrobiłem ok 200 filmów, szybki autofokus, podświetlany LCD z tyłu, jest naprawdę ok i polecam go z czystym sumieniem. Tutaj go znalazłem http://www.max24.pl/sklep/?a=sklep.view&produkt=2165.

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

A ja mam 300v od dnia jego pokazania się w polsce i dałem wtedy za niego tyle, ile dziś kosztuje 350d bez szkła.
    I nie żałuję.
    Bo jedyną jego wadą jest rozmiar - malutki jest nawet z gripem.
    Ale naświetla jak bajka.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jeżeli planujesz dłuższą zabawę z analogiem to polecam jednak EOS30 lub EOS33
    (to to samo co 30 tylko bez bajeru nastawiania ostrosci źrenica oka). Są to porządne lustrzanki, dla wymagających amatorów. Sam używam EOS-a 33 do slajdów i jestem bardzo zadowolony.
    Pozdrawiam
    Janusz

Początki nałogu

Domyślnie

>>"aparatami do robienia jpg czy tapetek na pulpit"

No trudno nazywac 350D z 8MPix aparatem do tapetek.
    Chyba masz mylne pojecie o cyfrowkach.
    A Canonem 300X lepszego zdjecia nie zrobisz, zwlaszcza z kitem.
    300 mozna kupic na wyprzedazy za 400 zl, widziaem chyba w CareFurr( )

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów