Witajcie,
szukam odpowiedzi na pytanie (szukałem na forum ale bez skutku) czy obiektywy z uchwytem do korpusu Minolty AF mogę stosować do Canona 350 d i przy pomocy jakiej przejsciówki
Witajcie,
szukam odpowiedzi na pytanie (szukałem na forum ale bez skutku) czy obiektywy z uchwytem do korpusu Minolty AF mogę stosować do Canona 350 d i przy pomocy jakiej przejsciówki
Ostatnio edytowane przez RobertG ; 06-07-2006 o 12:09
Niestety nie ma takiej możłiwości . System AF canona ma napęd autofokusa w obiektywie . W minoltach body napędza AFa.
OK, ale mi nie chodzi o AF - tylko o to czy fizycznie jest przejściówka umozliwiajaca podpiecie np obiektywu makro Minolty ( gdzie i tak bedę stosował MF) do Canona
Problem polega na tym,ze moge kupic obiektyw makro Soligor do minolty. A chciałbym,żemy pracowało z D 350. Nie ma tam manualnego sterowania przysłona? Jest to dosyc stary obiektyw...
A czemu do Minolty, a nie do Canona? Czyzby cena byla tego warta? Za Soligora do Canona nie dasz wiecej niz 400.Zamieszczone przez RobertG
Chetnie,ale nie znalazłem. czasami sie trafiaja ale bez specjalneo pierścienia, który daje odwzorowanie 1:1
Jasne że tak , pod warunkiem posiadania oryginalnej soczewki , jak wszystkie 135/3,5 makroZamieszczone przez RobertG