Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Pędzelki od visibledust - ktoś to kupił?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W/g mnie najskuteczniejsza jest metoda mokra. Najpierw stosuję jednak gruchę. Gruchy bym się nie bał. Ja mam np. Giotto. Nigdy nie stwierdziłem, żeby po czyszczeniu gruchą było gorzej. Zazwyczaj część paprochów zostaje. Po pędzelku niestety również. Na końcu na mokro. Przy metodzie na mokro też nie udało mi się wszystkiego doczyścić. Pewnie mam syfy pod filtrem. Ponieważ ich normalnie nie widać, więc nic nie robię. Co do czyszczenia na mokro, to rzeczywiście mnie jest trudno wyczyścić jednym PacPadem. Myślę, że z czasem nabiorę wprawy.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mark_solo
    W/g mnie najskuteczniejsza jest metoda mokra. Najpierw stosuję jednak gruchę. Gruchy bym się nie bał. Ja mam np. Giotto. Nigdy nie stwierdziłem, żeby po czyszczeniu gruchą było gorzej. Zazwyczaj część paprochów zostaje. Po pędzelku niestety również. Na końcu na mokro. Przy metodzie na mokro też nie udało mi się wszystkiego doczyścić. Pewnie mam syfy pod filtrem. Ponieważ ich normalnie nie widać, więc nic nie robię. Co do czyszczenia na mokro, to rzeczywiście mnie jest trudno wyczyścić jednym PacPadem. Myślę, że z czasem nabiorę wprawy.
    Dokładnie tak jak piszesz. Grucha nie gryzie :-)

Parę paprochów jest zwykle "przyklejonych" na amen ale raczej są na wierzchu matrycy. Mnie się udało ściągnąć parę upierdliwców jadąc pec-padem na szpatułce "jak żyletką" czyli ciągnąc "wzdłuż". Technika ciągnięcia "wzdłuż" przy samym randzie jest skuteczna na syf po bokach i w rogach.

Janusz

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów