Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Pytanie o CF

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

MD jest wrażliwy na wstrząsy, i jeśli sie zdarzą w czasie zapisu można stracić fotkę (podobno )

Jest jeszcze jeden bardzo istotny aspekt - CF jest dużo bardziej oszczędne energetycznie od MD, a to jest spory problem, zwłaszcza jak jest zimno.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

CFpodobno przetrzymują wszystko, z wyjątkiem przybicia do drzewa a nawet wtedy da się jeszcze większość danych odzyskać. Ktoś kiedyś tu link z testem tego typu wrzucił...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

OK, przekonujecie mnie, czyli nie MD i nie Kingston.
    Co oznacza SANDISK "BLISTER" przy CF 1GB?? Tylko opakowanie?

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

blister to typ opakowania

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    CFpodobno przetrzymują wszystko, z wyjątkiem przybicia do drzewa a nawet wtedy da się jeszcze większość danych odzyskać. Ktoś kiedyś tu link z testem tego typu wrzucił...
    ostatnio w księgarni przeglądałem jakieś czasopismo o fotografii cyfrowej i wpadł mi w oczy tekst zupełnie a propos tej dyskusji
    pewien gość (z USA chyba ) postanowił sfotografować rzadki spektakl jakim miało być wysadzenie w powietrze starego mostu gdzieś tam (by zbudować nowy). facet postawił na statywach 5 czy 7 fajnych i bardzo drogich aparatów z jeszcze droższymi obiektywami, jakoś tam to spiął chyba fotokomórką i poustawiał w rzędzie, żeby mieć różne zbliżenia. eksplozja okazała się mocniejsza niż obiecywali :wink: i w powietrze wyleciały zdaje się dwa aparaty. Ciekawe zdjęcie było w tej gazecie, jak resztki body i jakiś ogromniasty tele dokonują żywota w kawałkach. Zgroza . Facet chciał jednak zarobić, a nie stracić- pozbierał szczątki i z trawy wygrzebał kartę CF Sandisc'a wyrzuconą eksplozją z jednego z aparatów. Jak się łatwo domyślić karta nie nadawała się do użytku, ale facet zaniósł ją do serwisu SD i...odczytali mu to zdjęcie , jak jego kolega ustawiony bliżej mostu dogorywa, rozrywany w drobny mak. SanDisc natychmiast ogłosił wszem i wobec, jakie to dobre karty produkuje, aż sam się zdiwił , a facet pewnie się na tym odrobił

trochę pozmyślałem, ale sens uchwyciłem :wink:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

A jakie macie opinie na temat kart CF firmy PRETEC??

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów