Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Moja pierwsza lustrzanka

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Jak Cię stać to bierz to co najlepsze...ale skoro się pytasz to znaczy, że jednak masz wątpliwości. Jak używałeś tego fujika? Robiłeś na zielonym? Nic nie piszesz o swoim doświadczeniu. Jesteś pewien że Cię to wciągnie :-).
    DSLR to nie to samo co kompakt!
    Wiesz jak skorzystać z zalet lustra czy dopiero planujesz się nauczyć?
    Jak masz wątpliwości (ale nie natury finansowej) to ja radzę kupić 350D + jakiś w miarę uniwersalny zoom np 17-40L (ewentualnie 20D). Jak wolisz portrety to kup Tamrona 28-75/2.8. Pobaw się trochę DSLR i sam się przekonaj czy to jest to. Zawsze możesz sprzedać (z niewielką stratą) i później dokupić 5d...
    fuji używałem na manualu.

Dziś byłem w sklepie fotograficznym i rozmawiałem troche ze sprzedawcą, przedstawiłem mu mój problem i przekonał mnie do kupna na początek 30D. Ja też się coraz bardziej decydowałem na "słabszy" model choćby ze względu, że mają się pojawić nowe puszki od Canona więc jak będzie mnie ograniczał aparat to zmienię na coś lepszego i nowszego.

Dzięki za sugestie i wypowiedzi.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo
    mają się pojawić nowe puszki od Canona
    I to mialoby sprawic ze taki 5D czy 30D nagle zaczalby robic gorsze zdjecia?

jak będzie mnie ograniczał aparat to zmienię na coś lepszego i nowszego.
    I to nie bedzie ci sie oplacac. No ale skoro lubisz byc idealnym targetem marketingowcow Canona to twoj wybor 8)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ja też się coraz bardziej decydowałem na "słabszy" model choćby ze względu, że mają się pojawić nowe puszki od Canona więc jak będzie mnie ograniczał aparat to zmienię na coś lepszego i nowszego.
    Ale nowe puszki to wielce prawdopodobny następca 350D za jakieś $100 drożej i mariaż 1D2N z 5D za jakieś $5000.
    5D nie zostanie tak szybko wymienione bo nie ma żadnej konkurencji a to tylko dzięki konkurencji Canon musi pokazać następcę 350D (bravo Olympus, Samsung, Nikon, Sony)
    To wszystko można znaleźć w sieci a ty jeśli chcesz zamienić na coś lepszego będziesz miał wybór

kupiłeś 30D chcesz mieć lepszy -> 5D, 3D (jeśli pokażą), 1Ds2
    cen sam sobie poszukaj

Idź do sklepu i zajrzyj okiem w wizjer 5D i 30D. Zapnij kita (24-105) do 5D, zapłać i wróć do domu ;-)
    Dzięki za sugestie i wypowiedzi.
    Jeśli to ma być koniec dyskusji to proponuję zastosować się do uwag Andee'iego.
    the silence is deafening

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

mają się pojawić nowe puszki od Canona więc jak będzie mnie ograniczał aparat to zmienię na coś lepszego i nowszego.
    I jak już zauważyli koledzy - stracisz na tym. Tu nawet nie chodzi o to, że puszka będzie Cię ograniczać, bo tak 350d, 20d jak i 30d nie ograniczają jakoś szczególnie (no dobra, może ten pierwszy i jego klawiszologia) - tym da sie robić zdjęcia. Ale skoro masz możliwości, chcesz zainwestować w sprzęt - zrób to raz a porządnie. I nie przejmuj się gdy Canon wypuści kolejne aparaty - Twój sprzęt ciągle będzie robił tak samo dobre zdjęcia. A jeśli coś Ci się nie uda - nie będziesz mógł powiedzieć "mam zły aparat" - to zmobilizuje Cię do pracy nad zdjęciami

A dlaczego sprzedawca Ci doradził 30d? Bo przewidział (i pewnie słusznie) że skoro stać Cię na 5d, to za jakiś czas i tak go kupisz - pewnie znowu u niego = zarobi na Tobie 2 razy na puszce! Brutalne, ale prawdziwe.

grabex
    Guest

Domyślnie

focilem troszke tymi modelami i nie mozna ich porywnywac do siebie. Sam zdecydowalem sie na 5 d bo to jest bardzo dobra pucha a ff to co tygrysy lubia najbardziej

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów