A ja daje glowe, gdyby podobne zdjecie (widok troche "zza wegla"), schody, rower, zrobic dzis i pokazac gdziekolwiek - rowniez w "wyedukowanym" gronie, to komentarze bylyby "balagan w kadrze", "zero kompozycji" itp :-) Mieszka ktos moze w jakims starszym miescie? Nie wiem, przychodzi mi do glowy Sandomierz, albo krakowski Kazimierz.. To powinno sie dac powtorzyc. A potem ewentualnie dwie wersje: bez poprawek i druga, ze sciagnieta saturacja, dodanym blurem, szumem itp. Ciekawe czy to tez bedzie sztuka
Slawi_3000: owszem, autor tego zdjecia ma "w sobie cos" - to cos to nazwisko, setki ksiazek historycznych w ktorych jest opisywany jako mistrz fotografii i fakt, ze byl pionierem w swoich czasach. I do tego robil zdjecia ktore sie wielu ludziom bardzo podobaly
Aha, to wszystko oczywiscie "moim zdaniem", bo zupelnie nie neguje tego, ze dla kogos (czy wiekszej liczby ktosiow) to jest wybitne dzielo. Zupelnie tak jak dla mnie wybitne moze byc zdjecie samolotu robione (phi) raptem rok temu przez kolege spotteraI co ciekawe, tego "moim zdaniem" brakuje w prawie wszystkich zachwytach, natomiast pojawia sie w prawie wszystkich mniej pochlebnych opiniach. Dlaczego?
A definicja "sztuki" jest dosc rozmyta... juz to gdzies cytowalem, ale wtedy jeszcze chyba nie czytales forum: "dzisiaj 'artysta' mozna zostac robiac kupe na srodku sali, ogradzajac to barierka i stawiajac tabliczke 'performance'". Wcale mi sie taka sytuacja zreszta nie podoba :-(