Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: BigMac zeżarł Bressona

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    No dobra, to ja zacznę Na mnie to zdjęcie z rowerem nie robi żadnego, ale to żadnego wrażenia. Kategoria "b/w dziadek z papierosem", od jakichś 1-2 lat bardzo popularna również na plfoto. Następny proszę

I co?
    I nic ;-)

A skoro jesteśmy przy plfoto to może coś powiesz na temat tego "artyzmu": http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=877546
    ? ;-)

A mówiąc zupełnie poważnie, to fota Bressona też mnie nie rusza :-) Bo wcale nie musi - jeden lubi blond a inny rude ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Nie no ale ja na serio pytam. Czy to znaczy że jestem totalne bezguście, beztalencie i w ogóle pogarda jeno zostaje, że śmiem się wypowiadać na forum związanym z fotografią?
    A co byś powiedział o kimś kto popatrzyłby w twoje kody/serwer/linuxa/whatever i powiedziałby: "....nie robi to żadnego, ale to żadnego wrażenia..."
    Bikmaka każdy potrafi zjeść ale np. homar wymaga bardziej swiadomego gryzacza

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    A skoro jesteśmy przy plfoto to może coś powiesz na temat tego "artyzmu": http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=877546
    ? ;-)
    No co ty, myślisz że Mitina nie kojarzę? :-P Może i żenada, ale to przynajmniej jak się to za pierwszym razem widzi, wywołuje uśmiech na twarzy zawsze to jakieś emocje

A mówiąc zupełnie poważnie, to fota Bressona też mnie nie rusza :-) Bo wcale nie musi - jeden lubi blond a inny rude ;-)
    No i dokładnie. I ja o to walczę - komuś się podoba, komuś nie... ale spróbuj komuś "zaciętemu" powiedzieć po prostu, że fotki... przepraszam Dzieła Mistrza X Ci się najzwyczajniej w świecie nie podobają - w najlepszym razie zostaniesz zwyzywany

Cytat Zamieszczone przez Diego
    A co byś powiedział o kimś kto popatrzyłby w twoje kody/serwer/linuxa/whatever i powiedziałby: "....nie robi to żadnego, ale to żadnego wrażenia..."
    Przykład zupełnie nieadekwatny.. ale skoro chcesz: to zależy. Jeśli byłby to kompletny laik, dla ustalenia uwagi: menel spod dworca :-), to nic (ale laik by raczej nie "popatrzył"). Natomiast jeśli to byłby ktoś choć trochę związany z tematem, to próbowałbym wyłuszczyć dlaczego np. dany algorytm jest sprytny, nietrywialny i w ogóle fajny Używając jakichś argumentów - np. kiedyś byłem bardzo dumny z procedurki na teksturowanie trójkąta z oświetleniem, która w 7 cyklach zegara Pentium upychała (teoretycznie) 14 operacji. I gdy ktoś (w miarę obeznany) się popatrzył i stwierdził "hmm" to potrafiłem przez kwadrans, z zacięciem, używając argumentów opowiadać o tej jednej stronie kodu.

Bikmaka każdy potrafi zjeść ale np. homar wymaga bardziej swiadomego gryzacza
    Homara też bym nie tknął :-P

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Homara też bym nie tknął :-P
    hehehe...a ja nie tknę w życiu sushi, kalmarów i innego śliskiego paskudztwa - mimo, że tzw. "światowi ludzie" mają to w swoim stałym programie dnia :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

hehehe...a ja nie tknę w życiu sushi, kalmarów i innego śliskiego paskudztwa - mimo, że tzw. "światowi ludzie" mają to w swoim stałym programie dnia :-)
    Jaki z tego wniosek? Ano zapewne, jeśli chodzi o kulinaria, jesteśmy nieświadoma szara masa, bez gustu, której wystarczy dowolna papka z hipermarketu - i tak nie zobaczy różnicy. No bo jak to tak to... homara nie lubić?!

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Bikmaka każdy potrafi zjeść
    O, kolego "pewnych spraw nie mozemy przeginać". Widziałeś kiedyś jak sie ludzie męczą z BM w McD ? Jak rozdziawiają buzie prawie do wypadnięcia z zawiasów żeby ugryźć tą bułę ? Jak sos ścieka im po policzkach i po brodzie, jak sałata wchodzi im do nosa.. Widziałeś ? To co Ty wiesz o Big Macu ? :wink:
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    To co Ty wiesz o Big Macu ? :wink:
    Bikmaki to ja mam na cmentarzu

ps. przypomiala mi sie scena na parkingu z SuperSizeMe... ta z zestawem powiększonym. :\

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Jaki z tego wniosek? Ano zapewne, jeśli chodzi o kulinaria, jesteśmy nieświadoma szara masa, bez gustu, której wystarczy dowolna papka z hipermarketu - i tak nie zobaczy różnicy. No bo jak to tak to... homara nie lubić?!
    No i jak można nie wpadać w zachwyt na widoch bochomazów Picassa albo pijacko-narkotycznej twórczości Witkacego :-) W pewnych kręgach od wieków "tworzy" się obiekty kultu, o których nie wypada nie wiedzieć albo się nimi nie zachwycać - to po prostu nie jest wśród pewnych ludzi dopuszczalne. Jeśli ktoś się wyłamuje to znaczy, że jest "nie z tej bajki". Mówiąc językiem ludzkim - Snobizm w czystej formie

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Jawol.
    Wyciąć, wytłuścić, przykleić.
    Dla potomnych.

PS. Ach, i po Dali jeszcze pojedź. Koniecznie po Dali pojedź!
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie, ale przecież ten przykład obnaża dwie strony medalu. Po pierwsze, i tu zgodzę się z wami, że istnieje coś takiego jak moda i presja środowiskowa, która zamiast poszerzać horyzonty ludziom wraźliwym wpycha ich w szuflady, tylko te z naklejką "art". Z drugiej strony, i to do mnie bardziej przemawia pokazuje jak poprzez internet i kulturę masową generalnie każdy ignorant i frustrat może sobie pojeździć po innych, choćby nie miał podstawowych wiadomości, wyczucia i sam sobą nic nie prezentował. Komentarze w stylu "ta foka jest nieostra" wywołują u mnie niekontrolowane wypowiadanie wulgarnych słów. Nie dlatego, że lubię nieostre fotki, ale dlatego, że to stało się wyznacznikiem artyzmu w fotografii. I tu pojawia się paradoks - z jednej strony aby fotografia miała sens trzeba mieć widownię, z drugiej, jeśli są to szablonowi klienci pakowni, sklepów z tanim winem, fani Jackass'ów oraz amatorzy rozwiązań w postaci plastikowych lalek z kapslem na plecach, to nie ma to najmniejszego sensu.

Czy Kaplica Sykstyńska wywoływała by tyle wzruszeń, gdyby nie były one napędzane marketingiem i świadomą polityką promocyjną? Odpowiedź jest oczywista - niewielu ludzi ma wrodzony dobry gust, edukacja jest konieczna.

Myślę, że jest jeszcze jeden ciekawy aspekt: Cartier nigdy by nie pokazał fotki w necie w ten sposób. Dawniej trzeba się było wybrać na wystawę, pogadać z autorem, wysłuchać prelekcji. Albo kupić album i poczytać wprowadzenie, dowiedzieć się czegoś, wysłuchac opowieści. Wtedy ta fotka miałaby więcej uroku, a tak jest po prostu średnia.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów