Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: problem - może ktoś pomoże

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

zacznij od canonowskiego Digital Photo proffesional (raw) - będzie łatwiej a i efekty na poczatku lepsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    I naprawde przy kazdym rawie chce ci sie to wciskac?
    używam rse:P

a ten skrót to tak gdyby ktoś lubił mieć włączone auto a czasami wyłączać żeby zobaczyć różnicę itp.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Uzależniony

Domyślnie

Mam pytanie.

Uzywam do obrobki raw'ow CS2.
    Dzis, zupelnie przypadkowo, otworzylem raw'y w DPP dla Canona. I inny swiat. Ostre jak zyleta, szczegoly i wypasik. Jednak po konwersji na TIFF 16bit (w DPP), w czym bym nie otwieral (TIFF'y) juz taki wypas nie jest. W czym rzecz i jak zrobic aby po konwersji, nie wazne czym bede pozniej otwieral TIFF'y, osiagac taki efekt jak na wyjsciu dla RAW'a w DPP?

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Witam,
    Proszę oświećcie mnie bo zupełnie się pogubiłem. Dziś pierwszy raz porobiłem fotki w RAWach i mam mały problem. Po przetworzeniu rawa w CS2 zapisuję go jako jpeg, ale kiedy daję podgląd zdjęcia to wygląda jakby nie było ono wogóle obrobione. Otwieram je (jpeg) w PS i jest już dobrze, ale po ponownym zapisaniu sytuacja się powtarza (wychodzą surowe). Tak jakby na podglądzie czy np w PhotoFiltre nie było widać efektów obróbki, a zdjęcia mają dziwny rozmiar 6-6.5mb zamiast 4-5.
    A co dziwniejsze. Mam kilka rawow od binganta i one się zapisują normalnie jako jpg, tzn prawie normalnie bo są później jakieś takie lekko 'wyprane' z kolorów w porównaniu z tym co widzę w PS.
    Proszę, wytłumaczcie mi w czym tkwi problem i co powinienem zrobić, żeby konwertować 'surowiznę' tak jak trzeba.

p.s. Jestem dość zdesperowany bo kilka zdjęć z dzisiejszego pleneru nawet mi się podoba
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów