Wujek Googiel nic nie pomógł? Jak coś znajdziesz to zapodajZamieszczone przez Don SzaSzlykos
![]()
Wujek Googiel nic nie pomógł? Jak coś znajdziesz to zapodajZamieszczone przez Don SzaSzlykos
![]()
No to czyli zgrubsza tak jak mówiłem (-:Zamieszczone przez iczek
Też wierzyłem, że to fotografie. Mi się podoba cała koncepcja - Dopracować wszytko do najmniejszego szczegółu. Może i można cyfrą i w fotoszopie. Ale na pewno nie da się tak powiększyć jak z 8x10''. I z pewnością wiele detali umknie podczas wielokrotnych ekspozycji i sklejek.
A ja jestem zaskoczony tym, jak dobre dziś robi się statywy (nawet w Chinach). Przy produkcji HDRo-panoramek z pałacu Poznańskiego na 70 zdjęć sklejanych w paczki ani jedno nie było przesunięte o piksel (oczywiście subpikselowe różnice są, są też różnice wynikające z różnego poziomu wypalenia świateł). Przy czym robiłem zdjęcia z mocowania pano pionowego, za każdym razem kręcąc kółkiem 9 razy (3EV).Zamieszczone przez minek
Co prawda nie Canon, ale to chyba nie ma znaczenia.
Ocywiście 8-10'' to jest daleka droga przed cyfrą i z tym nie dyskutuję.
Radek "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl
Zamieszczone przez iczek
Ta, ta, a ziemia jest plaska...
Wy naprawde wierzycie we wszystko, co jest w tv?
Wrobelka swoja droga nadziali na patyczek...
:-)
wiesz, czasami sa tacy co nawet jak reke w bok włoża to nie uwierzą
Zreszta mieszkasz blizko wiec pojedz i sprawdz
...
To nie o to chodzi, ale jesli myslisz, ze w tych zdjeciach nie
ma ingerencji post, to z pewnoscia zyjesz w zludzeniach...
Ale wyglada fajnie, "ustawiamy wszystko przez 3 tygodnie, blah, blah"
brzmi super, moze sie ktos nabierze i kupi wiecej tych dziel...
Teraz panuje moda na "prawdziwe", jedno z najczesciej
uzywanych slow w produkcjach filmowych czy foto to "organic"...
ogólnie fajne i ładne. Takie zdjecia jak facet w strugach deszczu, ten pokój nocą z wrobelkiem czy to z taksówką pod drzewem sa mozliwe do zrobienia bez mixów komputerowych. oczywiscie postprodukcja z wyciaganiem tego czy owego jest rzecza oczywista. a dobry operator ustawił by to chyba szybciej niz w 3 tyg. No chyba ze rzeczywiscie multiekspozycja i składanie tego w kompie. w kazdym badz razie te ćmy przy oknie albo ten samochód na dachu, słabo. sklejka az kłuje w oczy.