Nie jest tak, że nie znam Gdańska – spędziłem kiedyś cały tydzień w Gdańsku na zwiedzaniu kościołów i czytaniu o wszystkich uliczkach i kamienicach, podzielam Twoje opinie, że klimat tam panujący jest niesamowity. Jeśli jeszcze tym żyjesz tak ja wówczas to już tzw. „uduchowienie” murowane. Faktycznie najbardziej utkwił mi w głowie kościół Dominikanów i właśnie św. Mikołaja wraz z kościołem św. Katarzyny tuż przed klimatyzowaną „villą” księdza Jankowskiego (niestety już nie do nadrobienia jeśli chodzi o foto). Ale okolic tych nigdy nie zwiedzałem z aparatem i dlatego chciałem zapytać Was o Wasze propozycje.
Spędzam tam większość czasu nad morzem ze względu na małe dziecko i właśnie łodzie rybackie – atrakcja dla dziecka jak rybacy wracają z połowów i unoszą się nad nimi całe „chmury” mew czekąjąc na jakieś smaczne kąski. W Barze zresztą zawsze mogłem podładować akumulatory.Zamieszczone przez iczek
Kiedyś nawet wraz z jakimś człowiekiem mocno uposażonym w 1D... + mnóstwo eLek próbowałem zrobić tam reportażyk ale ...
Niestety odpada – nie dam rady z dzieckiem ale może wezwę urlop na urlopie.Poza tym proponuje wspomnaina juz wyspe sobieszewska i ujscie Wisly, ale tej wlasciwej, nie Przekopu. Czyli kierunek Świbno. Wspaniale rejony na fotki, ale trz4eba isc piechota tak z pol godziny ze Świbna wiec załóż to sobie a planach. Ja zazwyczaj nocuje na plazy (to zakazna z namiotem) i mam wschod od rękiPotem mozesz si eprzejsc plazą az do Sobieszewa, dobre 3 godziny marszu. Widoki rewelacja. Przy silnym wietrze po prostu najwspanialsze miejsce w Trojmiescie.
Chętnie bym się tam pojawił sprawdzić swój nowy nabytem 100-400 i potwierdzić obawy o jego „ciemności”.Jak juz bedziesz w Pucku to zachacz o Kose Rewska czyli Rewa - raj dla serfowcow, kejciarzy i innej masci wodnych zawodnikow.
Spędziłem jeden urlop w Hotelu we Wrzeszczu lub Brzeźnie – nie pamiętam teraz - chyba Hotel Lival i potwierdzam ale chyba tak jak piszesz nie dam rady obskoczyć wszystkiego a ja wolę krajobraz i pejzarze więc ...No i of course Wrzeszcz. Stare cześć. Ponizej torow kolejki. Rejony Guntera Grassa, blaszany bebenek itp... Kamienice, rudery, probój wchodzic na klatki schodowe, takich domow w Polsce zostalo niewiele. Wspaniale wnetrza i zapach kurzu. Swiatlo w kazdej porze dnia maluje wzory, które warto zapisac na matrycy.
Bardzo Ci dziękuję za powyższe info, przed wyjazdem zabiorę Wasze propozycje ze sobą aby zrobić z nich użytek. Nie wiem czy podołam tylko z umiejętnościami ale dla samej frajdy robienia zdjęć - warto!powodzenia
Pozdrawiam, Arek