Cichy bez urazy. "Uderz w stół a nożyce się odezwą", pierwszy raz spotykam takiego handlowca, co by nie zależało mu na sprzedaży towaru. Super, że chwalicie "Cichego", ale moja uwaga była podyktowana niektórymi przereklamowanymi sformułowaniami jakie przeczytałem na forum, które napisał "Cichy". W większym interesie sprzedającego, każdego sprzedającego na dłuższą metę jest aby klienci go chwalili, a to że zostali miło obsłużeni, a to że dobry serwis, a to że wymieniono towar na inny itd. W innym przypadku, źle załatwiony klient, opisze takiego "handlowca" na takim forum i będzie po interesie. A co do Tamronów to dalej podtrzymuję swoją uwagę, że to są tanie zamienniki jak np. w samochodach ( orginalna część droższa, ale idzie za nią jakość i żywotność, a zamienniki tańsze ale jakość kiepska i żywotność mniejsza). Może innym to nie przeszkadza, że szkiełko mydli na f/2.8 ale mi tak. Wiem, że zaraz nie którzy napiszą, że za cenę jednego Canona kupią 2,5 Tamrona, tylko żeby nie było tak że ktoś musiał kupić 3 Tamrony, booo by miał pecha... Ja staram się, nie którym uzmysłowić, iź powinni zawsze dobrze się zastanowić co kupują, na jak długo i w jaki sposób będą to wykorzystywali. Zawsze oststeczna decyzja przecież będzie zależała od was, bo jak ktoś fotografuje od święta i do "kotleta" to po jaki czort będzie kupował dobre szkła Canona, to kupi sobie Tamrona czy Sigmę. A najlepiej wogule lustrzanki niech nie kupuje.
Bo jak czytać dobrze nie umiesz to i nie zrozumiesz.Zamieszczone przez Kubak82
.
A co myślisz " Leszczu " że w "Hameryce " to darmo dają.Zamieszczone przez Kubak82
Wiedz jedno, że biedak rozsądny to tandety nie kupuje ...:cool: