Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: tamron 28-75 problem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bananas chyba przeginasz. Nikomu niczego nie wciskam. Wady i zalety każdy zna, wolny wybór. Tyle ludzi ma tamrony i poza egzemplarzami mydlanymi na które ludzie narzekają jakiekolwiek usterki zdarzają się bardzo rzadko. Swoją drogą nie wiem, czy zauważyłeś ostatnio coraz więcej tematów na temat uszkodzeń 350d/20d. Też szmelc ??

Artex - a nie masz gwarancji już ?
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 03-07-2006 o 09:07
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bananas
    Bo te obiektywy to tandeta "mistrzu".
    Śmieję się z tych co głoszą, że kupiłem sobie canona 20d lub 30d i nie mam na dobry obiektyw canona już kasy i szukam coś tańszegooooo i bardzooo dobregooooo. A ty obłożyłeś się tymi tamronami i wciskasz ten siet ludziom mówiąc, że nie ma różnicy między canonem.
    A wy kupujecie lustrzanki (korpusy) canona za 5-6k i szukacie obiektywów za 1 tysiaka. Ludzie kupujcie kompakty, jak nie stać was na akcesoria (obiektywy) do lustrzanek. Biorąc pod uwagę wiele argumentów wykonania dobrego zdjęcia, to właśnie obiektyw odgrywa jedną z ważnych funkcji.
    Sory "Artex" ale nie chodzi mi konkretnie tylko o ciebie, ale piszę to do wszystkich. Ja sam się już przekonałem, wolę trochę odłożyć i kupić coś lepszego w późniejszym czasie np. Canon 16-35mm f/2.8L niż Tamron 17-50mm i zastanawiać się czy trafiłem w udany model.
    hmm..to nie rozumiem juz zupelnie twojej stopki

Canon 20D, Canon 18-55mm, Tamron 28-75mm, Canon 100-400L IS, Canon 580EX, Sandisk 1GB Ultra II, Manfrotto 785B, Remonte switch RS-80N3, Tamrac Expedition 5, B+W, Cokin, Hoya itd.
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 03-07-2006 o 09:30

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    hmm..to nie rozumiem juz zupelnie twojej stopki
    Toż przecież napisał, że sam wtopił i że odkłada, na coś lepszego niż kolejny nadchodzący "supermegazajefajny" Tamron 17-50.
    Coś w tym jest... Tamron to budżetówka, nie ma co ukrywać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Heh, LOL , nie zauważyłem Pewnie trafił na mydło

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cichy to porządny sprzedawca a już napewno nikomu nic nie wciska. Nie było żadnych problemów z wymianą Tamrona na inny egzemplarz gdy okazało się ze pierwszy na ogniskowej 28mm i f2,8 z moim body (300D) potrafił się mocno rozjechać (duży FF). Poświęcił jak dla mnie sporo czasu i ostatecznie posiadam egzemplarz który śmiga aż miło w każdym zakresie ogniskowych od pełnej ''dziury''.
    Dzięki Cichy.

Tamron 28-75 to nie klasa L,każdy to wie.Nie oczekujmy od niego mega jakości wykonania.Canon w tej cenie nie oferuje ''zooma'' który mogłby choć w niewielkim stopnu dorównać optycznie Tamronowi. Poza tym przy tak dużej produkcji nie ma siły,mają prawo zdarzać się wadliwe sztuki.
    Ostatnio edytowane przez rychu_lhotse ; 03-07-2006 o 09:58
    Rychu_lhotse

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse
    Poza tym przy tak dużej produkcji nie ma siły,mają prawo zdarzać się wadliwe sztuki.
    Wiadomo, że przy każdej masówce trafiają się w produkcji crapy, ale wtedy jest ludzik w koszulce Quality Control i wypierdziela je do kosza. To że na tym koszu pisze małymi literkami "Wysłać do Polski", to już inna sprawa ;-)
    Prawda jest taka, że u Canono kontrola jakości też jest do d..y, bo pewnie marketoidy sobie wykoncypowały, że skoro teraz jest taki boom na cyfrę i ludzie masowo kupują, to pewnie nikt nie będzie zwracał uwagi na takie drobiazgi jak jakość ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Toż przecież napisał, że sam wtopił i że odkłada, na coś lepszego niż kolejny nadchodzący "supermegazajefajny" Tamron 17-50.
    Coś w tym jest... Tamron to budżetówka, nie ma co ukrywać
    eee, toc On z "Hameryki" jest ;-) .. nic tylko wyrzucic tamrona do kosza i kupic sobie w pierwszym lepszym sklepie cos 2,8 L ze stajni Canona

a co do budzetówek.. w tej chwili juz prawie wszystko tak jest produkowane.. Canon tez nie jest wyjatkiem.. nie sprzeczam sie, ze jakosc L-ek jest lepsza ale rownie dobrze mozna powiedziec - "nie kupujcie opla bo to badziew - lepiej dolozyc i kupic ferrari" .. pewnie, tak tez mozna tylko wtedy auta mialby moze 1% ludzkosci.. zdjecia chce robic tez wiecej niz ten 1% i tu jest miejsce dla tamronow, sigm itp. ktore tez maja serie "profi" i odpowiedniki kit'a :smile:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wracając do problemu kwiczenia Tamrona - odnotowałem 3 takie przypadki. Poszedłem tropem jakiejś trefnej serii - ale nie. Numery seryjne dzieliło kilkaset sztuk. Serwis dał informację, że to uszkodzenie spowodowane przypadkowym trzymaniem pierścienia AF podczas gdzy aparat kręcił ostrością. W żadnym nowym egzemparzu nie stwierdziłem niczego takiego, bo przecież każdy sprawdzam, więc coś w tej diagnozie musi być na rzeczy .. Ale faktem jest, że wczesniej nie było żadnych usterek pomijając wady ostrości.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przy okazji dowiedziałem się ciekawej rzeczy - na Żytniej NIE AUTORYZUJĄ Tamrona, czyli nie robią napraw w ramach gwarancji tylko za opłatą. No to już chyba upadł mit allegrowych Tamronó z gwarancją 2+2 czy cholera wie jak długo realizowanych w polskim serwisie :-) Według mojej obecnej wiedzy w naszym kraju nie ma w ogóle serwisu Tamrona..

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Przy okazji dowiedziałem się ciekawej rzeczy - na Żytniej NIE AUTORYZUJĄ Tamrona, czyli nie robią napraw w ramach gwarancji tylko za opłatą.
    Ktoś z żytniej tak ci powiedział? Na stronie e-csi.pl napis "AUTORYZUJEMY FIRMY:" i logo tamron na dole bije po oczach.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów