Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: tamron 28-75 problem

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie tamron 28-75 problem

Mam mały problem. Posiadam canona 20D + wspomniany obiektyw. Nie wiem co się dzieje ale czasami przy ustawianiu ostrości tamronik zaczyna kwiczeć. Nie dzieje się tak zawsze ale już kilka razy miałem taką sytuację. Czy mieliście kiedyś podobny problem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Uszkodzenie mechaniczne spowodowane głównie przypadkowym zatrzymaniem pierścienia AF na obiektywie podczas ostrzenia obiektywu. Jak się rozkwiczy na dobre - do serwisu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Uszkodzenie mechaniczne spowodowane głównie przypadkowym zatrzymaniem pierścienia AF na obiektywie podczas ostrzenia obiektywu. Jak się rozkwiczy na dobre - do serwisu.
    ha! zawsze zonie przypominam zeby nie lapala za ten waski tylko ten szeroki (jak juz jej daje robic zdjecie 8) )

btw - w instrukcji obiektywu jest zdaje sie o tym napisane i stąd to wiem ...
    jak juz kupuje dla mnie droga rzecz to czytam instrukcje zeby sobie samemu kuku nie zrobic

ale niektorzy... aaa po co czytac - montujesz i pstrykasz.... a pozniej serwis
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artex
    Mam mały problem. Posiadam canona 20D + wspomniany obiektyw. Nie wiem co się dzieje ale czasami przy ustawianiu ostrości tamronik zaczyna kwiczeć.

Upewnij sie ze trzymasz obiektyw za pierscien zooma (blizej body) a nie ostrosci .

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Upewnij sie ze trzymasz obiektyw za pierscien zooma (blizej body) a nie ostrosci .
    oł dżiz....
    kombinuję kto to napisał, aż tu nagle patrzę na avatar i oczom nie wierzę :grin:
    Tak trzymać Vitez - w końcu jakiś update w profilu

BTW, masz rację!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    oł dżiz....
    kombinuję kto to napisał, aż tu nagle patrzę na avatar i oczom nie wierzę :grin:
    Tak trzymać Vitez - w końcu jakiś update w profilu
    Sorry z gory za OT:

No tyle razy mi ludzie na zywo wypominali zem niepodobny do avatara to musialem swoja troszke bardziej zaokraglona facjate wrzucic 8) .
    Ale rozpoznac nadal mozna po zielonym nicku i customized podpisie .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sorry za OT: Woooow, Vitez, nowy avatar Stary już mnie doprowadzał do palpitacji serca, a teraz to się chyba zakocham

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A wracając do tematu ,to mam ten sam problem z kwiczeniem . Cichy co można z tym zrobić ?Chyba bendem musiał cię odwiedzić .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez francuz20
    A wracając do tematu ,to mam ten sam problem z kwiczeniem . Cichy co można z tym zrobić ?Chyba bendem musiał cię odwiedzić .
    Co wy robicie z tymi szkłami Chyba muszę dodawać instrukcję po polsku, żeby nie łapać za pierścień jak kręci się AF, bo jak zębatki raz się zetrą, to potem kwiczy ...
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 03-07-2006 o 00:45

Coś już napisał

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Co wy robicie z tymi szkłami Chyba muszę dodawać instrukcję po polsku, żeby nie łapać za pierścień jak kręci się AF, bo jak zębatki raz się zetrą, to potem kwiczy ...
    Bo te obiektywy to tandeta "mistrzu".
    Śmieję się z tych co głoszą, że kupiłem sobie canona 20d lub 30d i nie mam na dobry obiektyw canona już kasy i szukam coś tańszegooooo i bardzooo dobregooooo. A ty obłożyłeś się tymi tamronami i wciskasz ten siet ludziom mówiąc, że nie ma różnicy między canonem.
    A wy kupujecie lustrzanki (korpusy) canona za 5-6k i szukacie obiektywów za 1 tysiaka. Ludzie kupujcie kompakty, jak nie stać was na akcesoria (obiektywy) do lustrzanek. Biorąc pod uwagę wiele argumentów wykonania dobrego zdjęcia, to właśnie obiektyw odgrywa jedną z ważnych funkcji.
    Sory "Artex" ale nie chodzi mi konkretnie tylko o ciebie, ale piszę to do wszystkich. Ja sam się już przekonałem, wolę trochę odłożyć i kupić coś lepszego w późniejszym czasie np. Canon 16-35mm f/2.8L niż Tamron 17-50mm i zastanawiać się czy trafiłem w udany model.
    Ostatnio edytowane przez Bananas ; 03-07-2006 o 04:16

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów