Dokładnie to samo im zacytowałem. Zadzwoń i sprawdź.Zamieszczone przez MMM
Dokładnie to samo im zacytowałem. Zadzwoń i sprawdź.Zamieszczone przez MMM
O obiektywach wiem prawie wszystko
ha! zawsze zonie przypominam zeby nie lapala za ten waski tylko ten szeroki (jak juz jej daje robic zdjecie 8) )Zamieszczone przez Cichy
btw - w instrukcji obiektywu jest zdaje sie o tym napisane i stąd to wiem ...
jak juz kupuje dla mnie droga rzecz to czytam instrukcje zeby sobie samemu kuku nie zrobic
ale niektorzy... aaa po co czytac - montujesz i pstrykasz.... a pozniej serwis![]()
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Mogę tylko potwierdzić, miałem 2 Tammy FF od Cichego, oba tacksharp na pełnym otwarciu od dołu do góry, dzisiaj cieszą się nimi inni ludzie. Za tą cenę nic nawet zbliżonej jakości się nie dostanie. Fakt - na pierścień ostrości troche trzeba uważać, bo kręci, ale to nic nie mówi o solidności budowy. Poliwęglan (podobny do obudowy 350-ki) jest pierwsza klasa i odpowiedniej grubości - to daje słodką wagę Di LD IF-ów, co dla mnie, na przykład, jest już bardzo ważne.Zamieszczone przez rychu_lhotse
Co do wciskania - jak zobaczyłem ostrość 17-35 sam w te pędy pojechałem po 28-75. Przy kupowaniu pierwszego tammy, owszem, na moją prośbę Cichy dał mi namiar na tani EF 50 1.8. Takie słowa (Bananas: A ty obłożyłeś się tymi tamronami i wciskasz ten siet) są bez podstaw. Jak się ma dSLR, to się mniej więcej wie co się kupuje ze szkła. Ja poszedłem co do sprzętu inną drogą, bo jako amator nie muszę przeliczać relacji inwestycja-zwrot, ale widziałem (i każdy z nas) duże portfolia profesjonalistów robione na tammy.
Dzięki za wsparcie panie Sławku. No cóż, niektórzy jak czasem coś palną... Nigdy nikomu nic nie wciskam i tego nie robiłem. Wyznaję zasadę "chcesz , to kupuj, nie to nie.." już bodaj od 5 lat, zaczynając jeszcze jako PH w pewnej firmie. Zresztą ci co brali u mnie osobiście wiedzą, że nie wychwalam nic pod niebiosa.. Ostatnio zresztą przewijają się grupki osób testujące szkła u mnie na balkonie podczas gdy ja oglądam mundialDzisiaj co prawda meczu nie było, ale jakiś pan sobie przyszedł i pstrykał ze statywu jakąś gazetę sigmą i tammym. W domu sobie obejrzy i pewnie na coś się zdecyduje, pełna demokracja... Nie wzbraniam się też przed wymianą szkła na inne w miarę możliwości i potrzeby.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Tak trzymać Cichy.Twoja postawa wobec klientów jest jak najbardziej uczciwa,rzekłbym aż nad to. Wiem to dokładnie bo sam u Ciebie kupowałem Tamiego. Postami, w których ktoś pisze ze coś komuś wciskasz zupełnie się nie przejmuj.Zadowoleni klienci i tak wiedzą swoje.
Pozdrawiam
Cichy bez urazy. "Uderz w stół a nożyce się odezwą", pierwszy raz spotykam takiego handlowca, co by nie zależało mu na sprzedaży towaru. Super, że chwalicie "Cichego", ale moja uwaga była podyktowana niektórymi przereklamowanymi sformułowaniami jakie przeczytałem na forum, które napisał "Cichy". W większym interesie sprzedającego, każdego sprzedającego na dłuższą metę jest aby klienci go chwalili, a to że zostali miło obsłużeni, a to że dobry serwis, a to że wymieniono towar na inny itd. W innym przypadku, źle załatwiony klient, opisze takiego "handlowca" na takim forum i będzie po interesie. A co do Tamronów to dalej podtrzymuję swoją uwagę, że to są tanie zamienniki jak np. w samochodach ( orginalna część droższa, ale idzie za nią jakość i żywotność, a zamienniki tańsze ale jakość kiepska i żywotność mniejsza). Może innym to nie przeszkadza, że szkiełko mydli na f/2.8 ale mi tak. Wiem, że zaraz nie którzy napiszą, że za cenę jednego Canona kupią 2,5 Tamrona, tylko żeby nie było tak że ktoś musiał kupić 3 Tamrony, booo by miał pecha... Ja staram się, nie którym uzmysłowić, iź powinni zawsze dobrze się zastanowić co kupują, na jak długo i w jaki sposób będą to wykorzystywali. Zawsze oststeczna decyzja przecież będzie zależała od was, bo jak ktoś fotografuje od święta i do "kotleta" to po jaki czort będzie kupował dobre szkła Canona, to kupi sobie Tamrona czy Sigmę. A najlepiej wogule lustrzanki niech nie kupuje.
Bo jak czytać dobrze nie umiesz to i nie zrozumiesz.Zamieszczone przez Kubak82
.
A co myślisz " Leszczu " że w "Hameryce " to darmo dają.Zamieszczone przez Kubak82
Wiedz jedno, że biedak rozsądny to tandety nie kupuje ...:cool:
Zamieszczone przez slawi_3000
Jako jeden z owych cieszących się ludzi podpisuję się obiema rękami![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Nooo, Bananas, widzę, że masz gotowe recepty na to, kto czym powinien robić zdjęcia. A tak w ogóle, to w domu wszyscy zdrowi?Zamieszczone przez Bananas
Ale jesteś upierdliwy. Oczekujesz, że Cichy będzie namawiał wszystkich żeby jednak nie kupowali Tamronów? Czy gdzieś napisał, że mu nie zależy na sprzedaży? Poza tym bardzo się bulwersowałeś lipną kontrolą jakości w tanich Tamronach, a jakoś Cię nie bulwersują liczne wpadki w kontroli jakości L-ek np w 24-70.Zamieszczone przez Bananas
No na szczęście decyzja należy do nas.... Rozumiem, że chcesz zasugerować że budżetowym szkłem (nawet niezłej jakości) nie da się zrobić dobrej fotki. To już wali na odległość trollowaniem. Powiedz o tym JaBlam-owi albo Adamkowi bo biedne chłopaki tkwią w tej głębokiej nieświadomości i walą świetne foty Sigmami.Zamieszczone przez Bananas
Bananas po ca ta cala afera?? Nie podoba Ci sie 28-75 to go odsprzedaj, po co narzucasz innym swoje poglady?? Ja zamierzam sobie kupic wlasnie ten obiektyw, l'ek napewno nie kupie bo nie mam na to pieniedzy, foce amatorsko i to w zupelnosci wystarcza. Widocznie jestes az tak pro, ze jakos tamrona Cie nie zadowala, noc coz, znakomita wiekszosc na tym forum to jednak amatorzy, ktorzy pstrykaja bo lubia...no chyba ze po prostu wygladasz bardziej pro ze szklem canona to inna bajkanawet jesli Twoje argumenty sa sluszne (czysto hipotetycznie) to nie podnieca Cie swiadomosc ze jestes jedna osoba z niewielkiego grona tych "swiadomych"
swiata nie zbawisz, niech inni tkwia w ciemnocie, ty bedziesz tym lepszym. Swoja droga jakim autem jezdzisz
![]()
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II