W związku z ustaleniem tematu bitwa odbędzie się na zdjęcia ptaków. Termin nadsyłania zdjęć do 9.07 - jak zdjęcia będą gotowe wcześniej to zaczniemy głosowanie przed tym terminem.![]()
W związku z ustaleniem tematu bitwa odbędzie się na zdjęcia ptaków. Termin nadsyłania zdjęć do 9.07 - jak zdjęcia będą gotowe wcześniej to zaczniemy głosowanie przed tym terminem.![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
foty opublikowane zapraszamy do głosowania i komentowania![]()
Właśnie, prosimy komentować, bo potem każdy się w swoich bitwach domaga komentarzy a sam zazwyczaj nie komentuje innych bitw![]()
O przepraszam ja staram sie komentowaćNo dobra nie wiem na którą zagłosować bo obie takie hmm... takie sobie. Pierwsza - Jakośc kuleje, ptak nie ostry i coś dziwnego sie na drzewach na lewo od ptaka w tle porobiło. po zatym kadr taki "prosty" w sensie że chyba ptak zbyt rownoległy do krawędzi. Druga - Jakośc lepsza ptak ostry i kadr nie rownoległy, tyle, że po za tym nic na fotce nie ma tylko niebieskie i niebieskie. Chyba jednak 2-ka. pozdr
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Jednak 2, bo 1 jest nie ostra ale tak jak mówi kami74 - zdjecia nie powalają..![]()
350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4 L
www.pilaczynski.net
Zdjecia faktycznie dosc przypadkowe.
Mam pytanie: jak to jest, do tej pory wszyscy tu narzekali, ze
za chiny nie mozna podejsc czapli w Polsce itd, a tu prosze
pierwsze zdjecie - czapla siwa z dosc bliska, autor chyba nie
dysponuje 600 f4L...
Ze wzgeldu na trudnosc zaglosowalem na czaple wlasnie.
Albo byl to jakis super fart, albo narzekania do tej pory
to gruba przesada....
1 trochę nieostra, ale nie jest tak źle. IMO ciekawszy kadr i tło, ogólne wrażenie na jedynce lepsze :cool:
Zdjęcia kiepskie. Czapla siwa - można się pochwalić, że się ustrzeliło, ale żeby pokazać zdjęcie czapli musi ono być troszkę lepszeTo drugie, mewa, czy rybitwa - no cóż.. takie sobie również. Ale że kompozycja lepsza oddałem na nią głos.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Zamieszczone przez snowboarder
Nooo, 600 L to ja chciałbym mieć, ale aż tak dobrze to nie ma
Zdjęcie było robione 300mm @f/5.6. Zobaczyłem czaple na brzegu, położyłem się w pontonie i zaczałem do niej podpływać. W pewnym momencie (jakieś 15m - 20m odemnie) zauważyła mnie i wystartowała. Przelelatywała niedaleko mnie, więc ja serią zacząłem pstrykać i się złapała. Zdjęcie to jakieś 80% oryginału. :wink:
Moja fotka ustrzelona 70-200/4 . Niestety nie mam 600 mm . Zdjęcia nie powalają to fakt , ale każdy focący ptaki przyzna się że bez wprawy w tego typu foceniu i bez długich szkieł , trudno zrobić ciekawą i nieszablonową fotkę ptaka w ciągu jednego tygodnia .