Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Adapter Canon Eos EF / Nikon F

Dopiero zaczyna Awatar Wkryst
    Miasto
    Warszawa/Łódź

Domyślnie Adapter Canon Eos EF / Nikon F

Istnieje przejściówka pozwalająca do EOSa dołączyc obiektywy Nikona. Ciekaw jestem czy ktoś z takiego ustrojstwa korzystał i jak wygląda działanie w praktyce.

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

http://www.camerahacker.com/Novoflex/EOSNIK.shtml
    kiedys widzialem nawet w ktoryms z polskich sklepow, ale nie pamietam juz gdzie. Jak to pracuje nie wiem. Ale eos->m42 jest tanszym rozwiazaniem jesli myslisz o nabyciu obiektywow nie EOS.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

w filmie gnijaca panna mloda zanim to zanimowali uzywali szkiel nikona i jedyneczki... gdzies bylo na forum ale cholera nie umie znalezc...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony

Domyślnie

Mam taki adapter. Wyglada to tak ze poprostu dziala... Kosztuje to okolo 170zl i nie jest dostepne w Polsce, niektore sklepy www maja to w ofercie ale tylko virtualnie. Chcialem go kupic i czekalem 2 miesiace, wysluchujac obiecanek i cacanek i wreszcie kupilem zagranica. Moge sciagnac taki drugi jezeli bedzie potrzeba...

Dzialaja wszystkie obiektywy AF / AI / AIS, nie dzialaja DX. Dziala ostrzenie na nieskonczonosc.
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 07-01-2006 o 00:38
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Arturos
    Guest

Domyślnie

Jakiś czas temu na Allego było coś takiego - sam zastanawiałem się nad zakupem. Cena wywoławcza (chyba) ok. 100PLN.

Domyślnie

Andee czy moglbys napisac cos wiecej jak Ci sie pracuje na nikonowskich szklach, moze jakies sample? Jakies problemy itp. Polecasz, nie polecasz?
    Z gory dziekuje.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

a ja mam pytanie do Andee a jak z automatyką przesłny , AF czy tylko manual ?

Coś już napisał
    Miasto
    Brzozów

Domyślnie

Witam wszystkich.Zdaje się że znalazłem taki adapter firmy Novoflex(adaptery międzysystemowe) http://raysfoto.pl/ .

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    w filmie gnijaca panna mloda zanim to zanimowali uzywali szkiel nikona i jedyneczki... gdzies bylo na forum ale cholera nie umie znalezc...
    Tu jest
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Ale po co bawić się ze szkłami Nikona z Canonem? Opcja M42 wydaje się być nieco sensowniejsza a szkład do tego gwintu dużo tańsze.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów