Istnieje przejściówka pozwalająca do EOSa dołączyc obiektywy Nikona. Ciekaw jestem czy ktoś z takiego ustrojstwa korzystał i jak wygląda działanie w praktyce.
Istnieje przejściówka pozwalająca do EOSa dołączyc obiektywy Nikona. Ciekaw jestem czy ktoś z takiego ustrojstwa korzystał i jak wygląda działanie w praktyce.
http://www.camerahacker.com/Novoflex/EOSNIK.shtml
kiedys widzialem nawet w ktoryms z polskich sklepow, ale nie pamietam juz gdzie. Jak to pracuje nie wiem.Ale eos->m42 jest tanszym rozwiazaniem jesli myslisz o nabyciu obiektywow nie EOS.
EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX
w filmie gnijaca panna mloda zanim to zanimowali uzywali szkiel nikona i jedyneczki... gdzies bylo na forum ale cholera nie umie znalezc...
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Tu jestZamieszczone przez thorin
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
Mam taki adapter. Wyglada to tak ze poprostu dziala... Kosztuje to okolo 170zl i nie jest dostepne w Polsce, niektore sklepy www maja to w ofercie ale tylko virtualnie. Chcialem go kupic i czekalem 2 miesiace, wysluchujac obiecanek i cacanek i wreszcie kupilem zagranica. Moge sciagnac taki drugi jezeli bedzie potrzeba...
Dzialaja wszystkie obiektywy AF / AI / AIS, nie dzialaja DX. Dziala ostrzenie na nieskonczonosc.
Ostatnio edytowane przez Andee ; 07-01-2006 o 00:38
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Jakiś czas temu na Allego było coś takiego - sam zastanawiałem się nad zakupem. Cena wywoławcza (chyba) ok. 100PLN.
Andee czy moglbys napisac cos wiecej jak Ci sie pracuje na nikonowskich szklach, moze jakies sample? Jakies problemy itp. Polecasz, nie polecasz?
Z gory dziekuje.
a ja mam pytanie do Andee a jak z automatyką przesłny , AF czy tylko manual ?
Witam wszystkich.Zdaje się że znalazłem taki adapter firmy Novoflex(adaptery międzysystemowe) http://raysfoto.pl/ .
Ale po co bawić się ze szkłami Nikona z Canonem? Opcja M42 wydaje się być nieco sensowniejsza a szkład do tego gwintu dużo tańsze.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.