Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Adapter Canon Eos EF / Nikon F

rochu
    Guest

Domyślnie

To mój pierwszy post na tym forum, zatem -
    Witam wszystkich!
    W sklepie Raysfoto w Poznaniu miałem okazję pomacać przejściówkę do obiektywów serii G Nikona (czyli bez pierścienia przysłony). Kosztuje to niemało, bo ok. 750 złotych polskich. Regulacja przesłony odbywa się przez przesuwanie dźwigienki na obwodzie adaptera, niestety nie ma żadnej podziałki i trzeba wykonywać to na czuja.

Coś już napisał

Domyślnie

Specjalnie bym tego nie kupił. Chyba, że posiadałbym oba systemy.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Około miesiąc temu miałem okazję pobawić się chwilę tym obiektywem na 5DII z taką przejściówką: http://www.nikon-discount.net/adatta...canon_eos.html
    Właściciel był zestawem zachwycony. Nie powiem - też pozostałem pod niemałym wrażeniem, choć wyniki mogłem sobie pooglądać jedynie na piątkowym LCD.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kosztuje to niemało, bo ok. 750 złotych polskich. Regulacja przesłony odbywa się przez przesuwanie dźwigienki na obwodzie adaptera, niestety nie ma żadnej podziałki i trzeba wykonywać to na czuja.
    Nie brzmi specjalnie zachęcająco ten opis To jednak trochę kombinowania, prawda? Chyba lepiej wybrać jakiś uniwersalny (tzn. systemowo) obiektyw, np. typu Samyang - chociaż z Samyagami jest o tyle ciężko, że to w większości manualne stałki.

Domyślnie

Witajcie, minęło trochę czasu i technika poszła do przodu
    Kolega z nikonowskim zapleczem dał mi takie oto zadanie:
    Który adapter na dzień dzisiejszy wg Was jest godny uwagi.
    Szukam takiego co by nie "grzechotał" do tego miał potwierdzenie ostrości.
    Występują także adaptery programowalne, nie wiem czy to aż tak przydatne (ewentualnie ktoś mógłby to rozpisać) bo nie wiem czy body potrzebuje tych informacji czy tylko lądują w EXIFach.
    Za pomoc będę dozgodnie wdzięczny
    Pozdrawiam serdecznie.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów