Wrzuć coś nieprzemielonego przez PS. Najlepiej JPG prosto z aparatu, ew. pomniejszony.Zamieszczone przez Robert31-R1
Powinieneś uzyskać sięcej informacji.
Wrzuć coś nieprzemielonego przez PS. Najlepiej JPG prosto z aparatu, ew. pomniejszony.Zamieszczone przez Robert31-R1
Powinieneś uzyskać sięcej informacji.
Ostatnio edytowane przez inz.mamon ; 01-07-2006 o 09:55
wrzuciłem: http://www.flickr.com/photo_exif.gne?id=178896916 i niestety nie działa
Robert Maj
http://www.robertmaj.pl
To jest zupelna bzdura...
Baza danych ma aktywne pole "shutter count" do ktorego pobierana jest przypadkowa lub raczej nieprzypadkowa wartosc z exifa ktora jednak z danymi o ilosci zrobionych zdjec nie ma nic wspolnego. Pole "shutter count" w exifach Canona jest puste lub co jest pewniejsze wogole go nie ma, pobierana jest wiec wartosc pola nastepnego w kolejnosci...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Bzdura, pole shutter/image count w Canonach PRO nie jest puste i jest prawidłowo odczytywane przez np. cs2 i BreezeBrowserPro.Zamieszczone przez Andee
edit: Według exifa Canon 5D nie jest PRO![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 01-07-2006 o 12:12
the silence is deafening
Na czym opierasz swoja tezę?Zamieszczone przez Andee
Jeżeli (jak twierdzisz) baza ma aktywne pole "shutter count", dlaczego ten parametr pojawia się wyłacznie w przypadku niektórych cyfrówek? Nie pojawił się nigdy w przypadku kilku kompaktów. Widziałem jedynie w przypadku 350D, 20D, N D200. Nie było dla 300D (łącznie 5 prób), 5D (łącznie 3 próby). Innych korpusów chyba nikt nie wypróbował.
IMO, to gdybanie, takie samo jak moje, że to _może_ (wcale nie musi) działać.
Mój post odbieraj jako dyskusję, nie robię tutaj absolutnie żadnych odobistych wycieczek.
pozdrawiam
Ale tutaj nie mowimy o Canonach PRO tylko o standardowych puszkach...Zamieszczone przez gietrzy
PS. Przyjzyjcie sie jak wygladaja dane z exifa w niektorych z fotek. Czas migawki - 3211/3245, kosmiczne przyslony, kosmiczne ogniskowe obiektywow. To sa zle odczytane dane, dane odczytane z innych niz wlasciwe wartosci exifa...
Ostatnio edytowane przez Andee ; 01-07-2006 o 13:10
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
IMO nie obroniłeś swojej tezy.Zamieszczone przez Andee
Co do poprawności danych, wspominałem, że serwis potrafi podawać nieprawdziwe wartości. Jak też jest prawdą, że sprawdził się w przypadku 4 korpusów. Wciąż mamy bardzo mało prób. Przydałoby się ich naprawdę wiele.
Nie ma chętnych?! Nie wierzę!!!
Andee proszę odrobinę obiektywizmu, ja mam też kita wiesz? Spójrz jeszcze raz na temat.Zamieszczone przez Andee
Powiedz mi jedno: po kiego ci to jest potrzebne? Serio pytam.Zamieszczone przez inz.mamon
Sprawdziłem N D70. Ja piernicze ile danych wyskoczyło z exifa, jestem pod wrażeniem
W przypadku Nikona d70 pokazuje prawde: Total Number of Shutter Releases for Camera: 18197
the silence is deafening
Skoro mowa o EXIF ja troszkę zboczę z tematu głównego - liczę na Waszą fachową pomoc. Chodzi o Operę 9 i informacje EXIF które ona wyświetla.
Podam przykład (pierwsze-lepsze moje zdjęcie):
http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=398884
Proszę kliknąć prawym przyciskiem na zdjęcie i wybrać właściwości. Chodzi o wartość:
"Czas otwarcia migawki: 6.96875"
Jest to napewno błąd, pytanie tylko co to może być za wartość Waszym zdaniem?
Przepraszam, że odbiegłem od głównego tematu, ale...
Z góry dziękuję za pomoc.
Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
IMO nie do końca odbiegłeś. Wspomniany filckr.com potrafi pokazać również podobne wartości dla np. migawki i innych parametrów. Sam jestem ciekaw skąd to się bierze. Mam kilka hipotez, ale są momentami na tyle niedorzeczne, że zostawę je sobie.
pozdrawiam