Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: ecamera.pl - MichaelT595

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sądząc po komentarzach ja miałem pecha. Od początku był problem z kontaktem. Zwaliłem to na długi weekend. Ale niestety potem się sprawy toczyły coraz gorzej :-|

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Oczywiscie nie ma watpliwosci ze gosc zawalil sprawe, nie dosc ze zle zapakowal towar to jeszcze zapomnial o fakturze i gwarancji. Oczywiste jest ze teraz jest w plecy 1300 zeta i moze mu nie jest latwo tak po prostu wyskoczyc z tych pieniedzy.
    To nie mi powie, że ma problem. Najgorsze jest to, że z jego strony jest cisza. A gdy już niechcący ode mnie odbierze telefon, to paczka właśnie się wysyła. Tak było już kilka razy. Po prostu doszedłem do wniosku, że nic z tego nie będzie. Całkowicie mi opadły ręce, gdy dzisiaj rano sprzedawca zrzucił moją rozmowę (tzn. dostałem sygnał zajętości po kilku dzwonkach). Szkoda moich nerwów.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie no spoko, po prostu strach sprzedawac cokolwiek klientowi, ktory w przypadku problemu z przesylka podpieprza Cie w kazde mozliwe miejsce.
    A co taki klient może zrobić innego skoro sprzedawca go ignoruje, czas leci, nie ma ani potrzebnego sprzetu ani pieniędzy? Jedynie co może sprzedawca zrobić żeby zachować resztki reputacji to jak najszybciej przyznać się do błędu, przeprosić i wysłać na swój koszt sprawny towar lub zwrócić pieniądze (przy założeniu, że chce sprzedawać nadal) i liczyc nato, ze poszkodowany zechce napisać o tym fakcie w wątkach, które rozpoczął. Jeżeli sprzedawca liczy się z niemała częścią potencjalnych klientów czytających usnet i fora internetowe to takie "podpieprzanie" może być skuteczniejsze od drogi sądowej. Poza tym problem z przesyłką jak rozumiem nie był przyczyną powstania tego wątku.

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo
    Sądząc po komentarzach ja miałem pecha. Od początku był problem z kontaktem. Zwaliłem to na długi weekend. Ale niestety potem się sprawy toczyły coraz gorzej :-|
    No to miklo uznaj może, że jesteś pechowcem i dodatkowo sprowadzasz na ludzi pecha. Zatem nie kupuj na Allegro a w normalnym sklepie. Będzie mniej kłopotów i dla Ciebie i dla innych. A swoją drogą to bardzo nie ładnie podkablować kogoś do US. Be! To Ci się kiedyś czkawką odbije. Mocną czkawką. Urząd Skarbowy jest organizacją wrogą dla obywatela. Więc to tak jakbyś na kogoś dresów napuścił. Nie umieszczam emotikonków bo piszę to poważnie i świadomie.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ładnie jest "zapominanie" o FV i całej reszcie? Być może nie jest to jednorazowa praktyka i należy takie działania ukrócić.

Poza tym jeszcze nigdzie nie byłem. Czas na działanie znajdę prawdopodobnie w poniedziałek. Kto wie - może do tego czasu sprawa zostanie rozwiązana polubownie? (czego chciałem od początku zresztą).

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

miklo ja cie popieram, unikanie kontaktu sprzedwacow internetoiwcyh ich w moimch oczach dyskwalifikuje!, jesli do tego doszlo robienie cie w jajo bez wystawiania f-ry (ktora pewnie miales obiecana) to naturalne jest ze koles oszukuje US - czyli i mnie i ciebie i wszytkich na tym forum...

Takie podejscie jak ma JSK - Panstwowe = niczyje jest specyficzne dla polakow ale strasznie bledne

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z ta faktura jest o tyle dziwne, ze na 80-pare pozostalych komentarzy nikt sie nie skarzyl na jej brak. No chyba ze wszyscy inni kupowali prywatnie i mieli to gdzies. Ale brak faktury i gwarancji? Wyglada to na ewidentny blad osoby pakujacej paczke.

Sprzedawca sie nie odzywa i to jego DUZY blad. Niestety tacy juz sa niektorzy, nie potrafia sie przynac do pomylki i mysla ze z czasem problem "przycichnie". No ale roznie bywa, nie jestesmy w jego skorze i nie wiemy jakie sa przyczyny takiego zachowania.

Sam zreszta czekam od kilku tygodni na realizacje jednego zamowienia w pewnym sklepie internetowym. Na swoje neiszczescie zrobilem przedplate, potem sie okazalo ze zamowiony towar jest niedostepny. Sprzedawca przeciaga sprawe i nie odpisuje na maile ani wiadomosci na gg. Jak juz uda mi sie z nim skontaktowac to mowi ze moze za przyslowiowy tydzien sie wszystko wyjasni, niestety mowi to juz ktorys tam raz. Jako ze znudzilo mi sie juz czekanie postaram sie anulowac zlecenie i poprosic o zwrot przedplaty. Nie planuje jednak nasylania na niego policji, us, uokik ani nawet wojska.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jako ze znudzilo mi sie juz czekanie postaram sie anulowac zlecenie i poprosic o zwrot przedplaty. Nie planuje jednak nasylania na niego policji, us, uokik ani nawet wojska.
    A jak nie zwróci? Ile będziesz czekał? Rok, dwa?

Może Ci coś sprzedać? :P
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Tez nie lubię zalatwiać spraw poprzez "donoszenie" wole zalatwiac osobiście ale w tym przypadku to chyba jedyna droga. I myslę, ze postapil bym podobnie jakby mnie ktoś na 1,3 k chiał wy....mać. Tak trzymaj miklo
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Podobna sprawa była z FotoIT całkiem niedawno.
    Ciekawe jak się zakończyła.

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Takie podejscie jak ma JSK - Panstwowe = niczyje jest specyficzne dla polakow ale strasznie bledne
    W którym miejscu mojej wypowiedzi to wyczytałeś?
    Ja tylko stwierdzam, że US to organizacja wrogo nastawiona do obywatela (czytaj podatnika). A jak z tego można wywnioskować, że "Państwowe = niczyje". Wybacz, ale nie nadążam za Twoim sposobem rozumowania.
    Sprzedawanie bez FV to nic dziwnego. Jak się chce mieć tanio, to trzeba iść na ustępstwa. A nie tanio, szybko, solidnie i w dodatku z fakturą. Tak to tylko w ERZE. :wink:

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów