Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: ecamera.pl - MichaelT595

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z ta faktura jest o tyle dziwne, ze na 80-pare pozostalych komentarzy nikt sie nie skarzyl na jej brak. No chyba ze wszyscy inni kupowali prywatnie i mieli to gdzies. Ale brak faktury i gwarancji? Wyglada to na ewidentny blad osoby pakujacej paczke.

Sprzedawca sie nie odzywa i to jego DUZY blad. Niestety tacy juz sa niektorzy, nie potrafia sie przynac do pomylki i mysla ze z czasem problem "przycichnie". No ale roznie bywa, nie jestesmy w jego skorze i nie wiemy jakie sa przyczyny takiego zachowania.

Sam zreszta czekam od kilku tygodni na realizacje jednego zamowienia w pewnym sklepie internetowym. Na swoje neiszczescie zrobilem przedplate, potem sie okazalo ze zamowiony towar jest niedostepny. Sprzedawca przeciaga sprawe i nie odpisuje na maile ani wiadomosci na gg. Jak juz uda mi sie z nim skontaktowac to mowi ze moze za przyslowiowy tydzien sie wszystko wyjasni, niestety mowi to juz ktorys tam raz. Jako ze znudzilo mi sie juz czekanie postaram sie anulowac zlecenie i poprosic o zwrot przedplaty. Nie planuje jednak nasylania na niego policji, us, uokik ani nawet wojska.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Jako ze znudzilo mi sie juz czekanie postaram sie anulowac zlecenie i poprosic o zwrot przedplaty. Nie planuje jednak nasylania na niego policji, us, uokik ani nawet wojska.
    A jak nie zwróci? Ile będziesz czekał? Rok, dwa?

Może Ci coś sprzedać? :P
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Tez nie lubię zalatwiać spraw poprzez "donoszenie" wole zalatwiac osobiście ale w tym przypadku to chyba jedyna droga. I myslę, ze postapil bym podobnie jakby mnie ktoś na 1,3 k chiał wy....mać. Tak trzymaj miklo
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Podobna sprawa była z FotoIT całkiem niedawno.
    Ciekawe jak się zakończyła.

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Miklo, ja CIe popieram... Nie daj się, ale powoli - poczekaj, postaraj sie wyjasnic, a jak po miesiacu nic nie da - wal śmiało na policję i do US. To nie wstyd, a dochodzenie swoich praw (brzydze się skarbowym jak zarazy, ale cwaniactwo NIGDY sie nie skonczy jezeli bedzie tolerowane). Moze miales pecha, ale jezeli rzeczywiscie to pech, to facet powiniene przeprosić, i wyslac nowy sprzet gratis lub zwrocic kase. W Polsce traktowanie klienta jest koszmarne, w realu, nie mowiac o internetowych zakupach. Niektorzy mają farta, robia zakupy co 2 dni i nigdy nie trafią na szwindel, ale np: czekanie na towar 2 tygodnie, odmowa przyjecia reklamacji, to standart. Nie znam innego kraju gdzie ma się klienta tak w dupie jak w Polsce. Moze za wschodnia granica.

Walcz walcz miklo, trzymam kciuki

update: po przeczytaniu wypowiedzi JSK : jezeli faktycznie zakup byl jako bez fv, to pojsci do US to swinstwo, a jesli niby z faktura, to hmm... chec dowalenia sprzedajacemu, co za wykrecanie swinskich numerow mozna uzasadnic jakos
    Ostatnio edytowane przez leiho ; 30-06-2006 o 14:52

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

miklo: w pełni popieram.
    Co do faktury... jeśli ktoś chce sobie kupić NA FIRMĘ sprzęt... a potem dostaje takie bez faktury to co ma zrobić? Nie może sobioe tegoż sprzętu wrzucić w koszty - czyli zakup mu się kompletnie nie opłaca.
    A skoro gość nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile itp itd...
    No to cóż innego zostaję?

btw - gdyby ten sprzedawca był uczciwy, to by przecież nie było kłopotu...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Nie chcę, żeby wyglądało na to, że bronię sprzedawcy, bo w tym konkretnym przypadku ewidentnie racja jest po stronie autora wątku, chciałem tylko dodać od siebie, że kupowałem u tego allegrowicza i wszystko było super, łącznie z tym, że oddałem kupionego od niego Tamrona 70-300, kasa ładnie wróciła na konto. Chociaż faktycznie nie było to najszybciej, i mógłby być lepszy kontakt.

To chyba jest tak, że niektórych przerasta własny sukces, i potem tak to wygląda...
    40D + Kit + EF-S 10-22 + 24-105L + Tamron 28-75 + Sigma 70-300 + 430ex

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A jak państwo okrada obywatela?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    no niby tak, ale prawo podatkowe mamy takie a nie inne i albo możemy się z nim pogodzić albo wyjechać z tego kraju i poprosić o azyl w innym np. na Ukrainie albo Białorusi

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    ale o czym mowisz? o podatkach?

"Jesteśmy o wiele bardziej opodatkowani przez nasze próźniactwo, pychę i głupotę niż przez rząd."
    Benjamin Franklin

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów