Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Adobe Photoshop CS2 czy Photoshop Elements 4

Coś już napisał Awatar sensitive
    Miasto
    Warszawa, Ochota

Domyślnie Adobe Photoshop CS2 czy Photoshop Elements 4

Witam,

zastanawiam się nad rozpoczęciem "prawdziwego" wywoływania RAWów. Czy zacząć od Adobe Photoshop Elements 4.0 (i z dużym prawdopodobieństwem za "czas jakiś" przejść na PS2) czy jest szansa, że mi elementy wystarczą "do końca". Mam zamiar kupić soft i biblię (rożnica w cenie dość znaczna). Jeśli zadacie mi pytanie "to zależy do czego będziesz wykorzystywał Adobe" - odpowiedź jest tylko do wywoływania RAWów do dobrej jakości zdjęć, kadrowania, ramek i zmniejszania (bez artu czy wyrafinowanych pluginów do specjalnych efektów).

Dajcie znać bo nie wiem co kupić. Dodam, że nie mam najlepszego komputera (właściwie to notebook) i obciążenie go jakimś "znacznym" softem raczej nie wchodzi w rachubę.

Pozdrawiam, Arek
    ... bez info, IMO nieważne

i pierwsze zdjęcia w galerii

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Zciagnij sobie triale z adobe.com, jesli mial bym dzis inwestowac w soft to bral bym jednak CS2, nie lubiue wersji okrojonych, dzis nie potrzebna funkcja jutro moze sie okazac podstawowa ;-)

Coś już napisał Awatar sensitive
    Miasto
    Warszawa, Ochota

Domyślnie re: Jac

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Zciagnij sobie triale z adobe.com, jesli mial bym dzis inwestowac w soft to bral bym jednak CS2, nie lubiue wersji okrojonych, dzis nie potrzebna funkcja jutro moze sie okazac podstawowa ;-)
    Właśnie z tego powodu podejrzewam, że przy kupnie jedynie elementów za czas jakiś będę się przesiadał na PS2, z drugiej jednak strony nie powinienem obciążać notka ... Duża będzie różnica w obciążeniu notka - elementy ver. PS2?

EDIT: Albo jeszcze inaczej, z punktu widzenia praktyka: czego może mi brakować w elementach z PS2?

Pozdrawiam, sens...
    Ostatnio edytowane przez sensitive ; 29-06-2006 o 16:05
    ... bez info, IMO nieważne

i pierwsze zdjęcia w galerii

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sensitive
    Właśnie z tego powodu podejrzewam, że przy kupnie jedynie elementów za czas jakiś będę się przesiadał na PS2, z drugiej jednak strony nie powinienem obciążać notka ... Duża będzie różnica w obciążeniu notka - elementy ver. PS2?
    O jakie obciążenie chodzi? Procka, RAMu, czy dysku twardego? IMHO procka będzie takie same, pamięci podobne - bo to pliki graficzne zajmują głównie pamięć, a dysku twardego - no cóż, czy ~100-150MB robi dzisiaj jakąś różnicę?
    Poza tym wydaje mi się, ze jeśli Cię stać na taki niemały wydatek, jakim jest zakup Photoshopa CS2, to i powinno Cię stać na upgrade notebooka...
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Uprawnienia umieszczania postów