Ojej..... aż zgłodniałem, od kolacji nic nie jadłem - ide coś zjeść. Apetyczne zdjęciaChociaż kadry za wąskie.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
No ale, żeś teraz temat podżucił. Kurcze siedzę w pracy, od rania nic nie jadłem a tu proszę takie pyszności, aż mi się ślinianki pobudziły do pracy. Co do samych zdjęć: proponowałbym "popracować" nad kadrowaniem. W większości przypadków cięcia wyglądają na niezamierzone, przez co nieco pogarsza się odbiór Twoich prac (np. na zdj.3 ucięty czubek papryczki) i światło a własciwie cienie - spróbuj odbić od czegoś dzienne światło i uzyskać efekt jego rozproszenia, będziesz miał/miała wtedy ładnie irównomiernie oświetlony obiekt który fotografujesz. To tyle wg mojego widzimisię, pozdrawiam
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
ja sie nie znam na robeniu zdjec jedzenia ale mozesz mi coś ugotowac :wink:
Nie pogniewaj sie, ale nie sa to zdjecia, po ktorych mialbym zlapac apetyt na ktorekolwiek z prezentowanych dan. Nie, zebym mial Cie podejrzewac o brak umiejetnosci przyrzadzania posilkowZdjecia wyszly dosc blade i odnosze wrazenie, ze brakuje im ostrosci lub jest ona nie tam gdzie byc powinna. Poza tym wspomniane kadry, dosc przypadkowe i/lub niezdecydowane. Podejrzewam jednak, ze jesli fotografujesz z takim samym zapalem jak przy gotowaniu to nie niedlugo uraczysz nas czyms apetycznym
![]()
Zamieszczone przez Eddie
A to dlatego ze to foty prawdziwego jedzenia ( choć pewnie troche głupio to zabrzmiało)
Na fotkach reklamowych itp, nie występuje prawdziwe jedzenie![]()
a dlaczego nie?Zamieszczone przez adamek
Eddie - nie gniewam sięWasze uwagi są dla mnie bardzo cenne, ponieważ do tej pory moje zdjęcia oglądały osoby nie zajmujące się fotografią i zwykle słyszałam przysłowiowe 'ochy i achy', a bardzo mi zależy na tym, żeby czegoś się uczyć i wiedzieć, co robię źle i nad czym powinnam pracować.
eee.. a ja myslalem ze beda zdjecia liska...
co do zdjec, to:
1. za ciasno
2. popracuj nad swiatlem (imho najlepsze na drugim)